Valtec viser nyheder frem

Kronos 121 med Gripto 709-kran.

Når skovfolk fra hele Nordeuropa traditionen tro mødes til årets Langesømesse, kan de i år se en helt ny skovvogn og kran hos Valtec, hvor der også kan ses et kombi fælde-/læssehoved, en professionel TP-flishugger og et par Valtra-skovtraktorer, skriver Valtec i en pressemeddelelse.

Her kan man blandt andet opleve den nye skovvogn med kran. Valtecs nye skovvogn er fra finske Kronos, som har bygget deres nye Kronos 121 skovvogn op omkring en fast rammekonstruktion, som det kendes fra udkørselsmaskinerne. Den har kraftige kæpstokke og en udskydelig bagende, der forlænger vognens længde.

Kronos Gripto 709-kranen er udrustet med den såkaldte Smart Boom Control (SBC), der er en unik kranspidsstyring til kraner i traktorsegmentet. Med SBC styrer man i princippet kranens spids direkte via et joystick i stedet for at styre de enkelte cylindre. En indbygget ende-positions-dæmpning forhindrer stød, når cylindrene når deres endepositioner. En komplet, smidig og brugervenlig enhed med Valtra som trækkraft.

Dette og meget andet kan opleves på Langesømessen torsdag den 19. august.

Læs også