Kompaktharve fra Lemken med gyllesæt

Fra marts næste år kan Lemkens Heliodor kompaktharve leveres med Vogelsang DosiMat DMX gødningsfordeler.

Lemken har indgået et samarbejde med Vogelsang om at kunne levere DosiMat DMX-gødningsfordeleren på Lemkens Heliodor-kompaktharve fra marts næste år. DosiMat DMX er ideel til præcis gødningsplacering.

Rent økonomisk er den nye duo Lemken Heliodor/Vogelsang DosiMat DMX helt i tråd med tidens tendenser, der udfordrer på stigende priser på mineralsk gødning og ønsket om at udnytte næringsstofferne i blandt andet gyllen.

DosiMat DMX er i stand til øjeblikkelig inkorporering af gylle, hvor nitrogentab minimeres, hvilket gør processen i den nye duo økonomisk, men også i overensstemmelse med stigende krav til vandbeskyttelse.

Fremmedlegemer makuleres

Den nye duo stiller små ekstra krav til traktorens løfte- og trækevne. DosiMat DMX er kendt for sin meget jævne tværgående og langsgående fordeling, som konsekvent opretholdes selv ved lave og høje tilførelsesmængder.

Den måde, de to redskaber arbejder sammen på, er meget enkel. Gyllen føres ind i DosiMat ovenfra, homogeniseres inde i apparatet af en flowoptimeret rotor udstyret med skæreknive. Gyllen skubbes derefter ind i de enkelte udløb.

Fiber og fremmedlegemer makuleres i processen, og dette muliggør den ønskede præcise fordeling og hjælper med at undgå blokeringer. Gyllen passerer derefter via slanger til området bag den første række af tallerkenharven på Heliodor, hvor den placeres i jorden og straks inkorporeres af den anden række af tallerkener og den efterfølgende rulle uden forsinkelse.

Læs også