Hardi opdaterer Navigator-sprøjterne

Hardi-sprøjterne i Navigator-serien med bombredder fra 18 til 39 meter er opdateret for mere kapacitet, øget præcision og bedre komfort.

Den kendte Navigator-sprøjteserie fra Hardi med tankstørrelser på 3.000, 4.000, 5.000 og 6.000 liters tanke har fået adskillige opdateringer, blandt andet ActiveAir-dyse tænd/sluk-funktion, der er et trykcirkulationssystem, som åbner og lukker dyserne øjeblikkeligt og uden at dryppe.

Hver dyseventil holdes lukket af en fjeder, som trykluften virker imod. Den hurtige luftaktivering styres af elektrisk betjente solenoider langs bommen.

ActiveAir-opsætningen giver også konstant trykcirkulation, der holder bommen med det korrekte tryk for at levere den præcise sprøjtehastighed, så snart dyserne åbnes.

Cirkulation reducerer også i høj grad risikoen for, at aflejring sætter sig i ledningerne, og det betyder, at bommen kan skylles sidst på dagen uden at skulle sprøjte skylleopløsningen på jorden.

Aktiv bomstyring

Teknisk set er det en kombination af PrimeFlow-væskesystemet, AutoSelect pneumatisk aktuator og magnetventiler til at tænde/slukke for luften. Systemet kræver en lufttank på sprøjten og en kompressor på traktoren, svarende til AutoSelect Duo-systemet.

De opdaterede Hardi Navigator-sprøjter leveres med ActiveSlant-bomstyringsstem, der er baseret på den nyeste generation af bomhøjdesensorer, som er kendt fra AutoTerrain-systemet.

Sensorerne måler ikke kun bommens højde, men sensorerne registrerer også vinklen og dermed aktivt bringer hele bommen – så hurtigt som muligt – i den korrekte position.

Læs også