Første el-minilæsser made-in-Denmark

Scantruck A/S har sammen med den tyske producent af gummihjulslæssere, tromler og valsetog Weycor udviklet sin første batteridrevne minilæsser.

- I samarbejde med Weycor og teknikerne hos vores søstervirksomhed N. C. Nielsen A/S i Balling, har vi skabt den første Weycor-maskine på batteridrift. Weycor AR320 el, forklarer markedschef Dennis Faurby.

- Teknikerne har simpelthen taget dieselmotoren ud af læsseren og erstattet den med en elmotor. Det er lykkedes til perfektion med både motor og batteripakke i samme, helt uændrede karosseri som den traditionelle maskine. Som modelbetegnelsen kraftigt antyder, er der tale om den kendte 2,5 tons gummihjulslæsser Weycor AR320, som vi nu er klar til at præsentere i en elektrisk version. Og maskinen er stærk nok til at løfte en palle fliser, fortæller markedschefen.

- Den eldrevne Weycor distancerer sig fra andre elektriske læssemaskiner på markedet ved helt ekstraordinær kapacitet på batteriet. Hvor andre kører med batterier på 48 Volt, har vi fra N. C. Nielsens egen produktion hentet et batteri på 80 Volt, 460 ampere og en samlet effekt på 38,2 kWh, påpeger han.

Mange penge at spare

Foruden at være optimalt miljørigtig uden støj og røg, har den elektriske Weycor også en ikke uvæsentlig tillægsgevinst.

- Ejeren får en betragtelig besparelse på drivmidler. Den skal hverken have benzin eller diesel, og samtidig rasler de daglige serviceomkostninger ned. Der skal jo ikke længere tænkes i skift af hverken luft- eller oliefilter eller en række andre løbende gøremål med en traditionel motor. Beregningerne viser en besparelse på op til 140.000 kroner i forhold til drivmidler og serviceomkostninger ved en almindelig minilæsser på seks år, siger markedschef Dennis Faurby.

Weycor AR320 el er i øvrigt lige så nem og billig at flytte som den konventionelle udgave. Med vægten på 2.500 kg kan den komme på en trailer og hægtes på anhængertrækket.

Læs også