Nyt koncept til aftopning af kartofler

Grimme og Asa-Lift har lanceret et nyt koncept til aftopning af kartofler. Det er en 6-rækket butterfly-aftopper, der giver en mere præcis aftopning.

Det nye butterfly kan udstyres med »RidgeRunner«-hjul, der trykker kammen sammen efter aftopning.

Der er mange gode grunde til at fjerne toppen af kartoffelplanterne på markerne. Det letter selve optagningen, men giver også en bedre høst, og det er blevet en fast bestanddel af kartoffeldyrkning rigtigt mange steder.

Grimme og Asa-Lift nye butterfly-sæt er opbygget med en normal 2-rækket Grimme KS 75-2-aftopper i traktorens frontlift. Bagpå traktoren er der monteret en Asa-Lift butterfly-enhed, hvor der er monteret en Grimme KS 75-2-aftopper på hver side.

I forhold til en normal 6-rækket aftopper med »stiv« ramme, kan den nye butterfly-aftopper bedre følge markens konturer, da hver af de to bagerste aftoppere kan bevæge sig uafhængigt af hovedrammen og dermed opnås en mere præcis aftopning.

Nem transport

Ved transport på vejen klappes enheden sammen til lodret position og fylder cirka tre meter i højden og 2,8 meter i bredden.

For at undgå grønne kartofler, der kan forekomme ved revnede kartoffelkamme, så kan det nye butterfly-sæt udstyres med »RidgeRunner«-hjul, der trykker kammen sammen igen, så sollys og planteværnsmidler ikke kan påvirke kvaliteten af kartoflerne.

Læs også