Fendt lancering af ny Fendt Katana 650-finsnitter

Danske Gert Jensen fra TBS Maskinpower har haft stor indflydelse på produktudviklingen af den nye Fendt Katana 650-finsnitter. Han har sammen med Fendt-ingeniørerne lyttet til erfaringerne fra marken og fået dem implementeret i den nye finsnitter.

- De store forbedringer på den nye Fendt Katana 650-finsnitter er blandt andet opnået ved at ændre på opbygningen af snittercylinderen, ligesom corncrackervalsen nu er på 300 mm i diameter. Fendt-ingeniørerne har konstrueret finsnitteren væsentligt kraftigere end dens forgænger, siger produktekspert Gert Jensen, TBS Maskinpower. Arkivfoto

Sidste efterår kørte produktekspert Gert Jensen fra TBS Maskinpower ud på en lang demotur i de jyske majsmarker med den nyeste Fendt Katana 650-finsnitter. Kunderne tog godt imod finsnitterens mange nye praktiske og innovative løsninger, specielt omkring afgrødernes rejse fra kontursnitter eller pickup til tud. Specielt den intelligente fordeling af motoreffekt mellem træk og afgrødehåndtering vakte begejstring.

Gert Jensen har fulgt Fendt Katana-finsnitter udviklingen fra den første prototype og har sammen med ingeniørerne hos Fendts udviklingsafdeling lyttet til erfaringerne fra marken og taget hånd om de forbedringer, kunderne kunne tænke sig.

- Vi regner med, at Fendt Katana 650 har op til 20 procent større kapacitet end sin forgænger. Det er hovedsageligt opnået via bedre materialeflow, som efter det nye design følger et nærmest lineært flow gennem maskinen, fortæller Gert Jensen fra TBS Maskinpower og fortsætter:

- Det er blandt andet opnået ved at ændre på opbygningen af snittercylinderen, ligesom corncrackervalsen nu er på 300 mm i diameter. Tuden er gjort både bredere og dybere, så maskinen nemmere kan komme af med de bearbejdede afgrøder. Også driftssikkerheden er optimeret via nyt design om sugekurven, stærkere bagaksel, forbedrede ophæng og flere andre tiltag, påpeger produkteksperten.

Kraftigere vitale dele

Den nye Fendt Katana-finsnitter kontursystem søger for sideværts opretning af det påmonterede redskab. Når snitteren kører med majsskærebord, sørger en hydraulikcylinder for at korrigere ud fra sensorer på skærebordet. Og når græspickuppen hænger på snitteren, kan samme hydraulikcylinder sammen med fjedre sørge for at kompensere for eventuel uligevægt på pickuppen. Både indføring og skærebordstræk er hydraulisk trukket og uafhængigt af hinanden.

Indføringen i den nye Fendt Katana 650 er konstrueret væsentligt kraftigere end tidligere, og ingeniørerne har redesignet valserne for at få bedre flow. Det betyder specielt meget i græs, som tidligere kunne være tilbøjeligt til at hænge fast i valserne under våde forhold.

Den teoretiske snittelængde kan justeres i spændet 3,7-21 mm med 28 knive på snittecylinderen (20, 28 og 40 knive er også en mulighed), så der er mange muligheder for at opnå den ønskede kvalitet. Selve slibesystemet til snittercylinderen på Katana 650 er forbedret, så slibestenen drejer nedad, mens den kører hen over knivene for at sikre en ensartet slibning. Fendt oplyser, at et sæt græsknive kan holde hele sæsonen.

Læs også