Ny generation Optima-såbedsharve fra Multiva

Optima Evo er navnet på arvtageren til den legendariske Optima T. Den nye model tager udgangspunkt i de gode kvaliteter fra den tidligere model.

Optima Evo er udviklet til brug på alle jordtyper og kan tilpasses den enkelte brugers ønsker i kraft af et omfattende udvalg af tilbehør. Pressefoto

Optima Evo er en bugseret såbedsharve udviklet til brug i et traditionelt dyrkningssystem, hvor der pløjes eller bearbejdes med kultivator.

På disse arealer kommer harven til sin ret og den velkendte TerraFlex-tand bidrager med en meget aggressiv kultivering og præcis dybdestyring.

Optima Evo er udviklet til brug på alle jordtyper og kan tilpasses den enkelte brugers ønsker i kraft af et omfattende udvalg af tilbehør – Optima Evo tilbydes i arbejdsbredder fra seks til ti meter.

Dansk islæt

Optima Evo har været igennem et omfattende testprogram i flere lande, herunder også i Danmark. Harven har været i lange testforløb både i Jylland og på Sydhavsøerne i de seneste to-tre år for at få en masse vigtig feedback fra kunder samt sikre, at harven vil kunne imødekomme de strenge krav på det danske marked.

Syv rækker tænder, symmetrisk monteret på rammen og en smal tandsporsafstand på blot 75 millimeter og en 42 millimeter bred spids er ensbetydende med en unik og homogen kultivering i hele arbejdsbredden.

Den gennemtestede TerraFlex-tand bryder jorden og sikrer en god opblanding – i samspil med de velfungerende efterredskaber efterlades et såbed i optimal kvalitet.

Ny kombination

Den ensartede bearbejdning, hvor stort set hele profilen bearbejdes, sikrer en stor andel af mindre jordpartikler i den nedre del af såbedet samt større og grovere partikler langs overfladen.

Såbedets struktur sikrer, at vand og ilt er tilgængeligt for frøene og den samtidig sikrer den robuste overflade, at såbedet er vejrbestandigt.

Optima Evo tilbydes med en ny kombination, hvor hydraulisk planerplanke bag efterfulgt af rotorsmuldrer sikrer et såbed med en større andel mindre og fine jordpartikler i de øverste jordlag, specielt målrettet kunder med småfrøede højværdiafgrøder i sædskiftet.

En ny to-bullet efterharve tilbydes også – denne sikrer en ensartet bearbejdning og en øget gennemstrømning af planterester, hvor dette er krævet.

Læs også