Mejetærskere på demokørsel

Den danske Deutz-Fahr-importør, Moni Worldwide, tilbyder nu demokørsler med mærkets flagskibsmodel C9306 TS med 30 fods skærebord. Demokørslerne begynder første uge i august, og interesserede kan tilmelde sig via Deutz-Fahr-forhandlerne.

Demokørslerne afhænger naturligvis af kornets høsttidspunkt og vejret de forskellige steder, men demostarten bliver allerede den første uge i august. Interesserede vil kunne finde det nøjagtige tidspunkt på Deutz-Fahr-forhandlernes Facebook-sider, hvor man også kan tilmelde sig og få en SMS dagen før, der køres demokørsel.

Thomas Mortensen fra Moni Worldwide, som siden årsskiftet har været dansk Deutz-Fahr-importør, havde egentligt sammen med sine forhandlere planlagt at koncentrere sig om traktorsalg og service i år og først begynde at introducere Deutz-Fahr-mejetærskerne i 2023.

Men Deutz-Fahr-forhandlerne oplever interesse for de grønne mejetærskere, og på firmaets Facebookside er der kommet direkte forespørgsler på, om det var muligt, at få en demokørsel med en Deutz-Fahr-mejetærsker.

De mest populære Deutz-Fahr-mejetærskere er C9000-serien, som bygger på over 100 års erfaring i at udvikle og producere driftssikre mejetærskere. Tærskerne kombinerer ifølge Thomas Mortensen høj produktivitet med stor alsidighed til alle afgrøder, et elegant design, brugervenlig komfort og frem for alt høj funktionalitet, der sikrer høj ydelse i alle afgrøder og rene råvarer i tanken.

Demostart første uge i august

Det bliver en Deutz-Fahr C9306 TS 6-rysters mejetærsker med et 30 fods DH900A-skærebord, den danske importør stiller til rådighed for forhandlernes demokørsel. Mejetærskeren har en 395 hk 7,7 liters OM 936-motor fra Mercedes-Benz til at levere kræfterne.

Tærsketromlens bredde er 1,52 meter med en diameter på 60 centimer. Turboseparator er standard og korntanken har en volumen på 10.500 liter. Den tømmes med en hastighed på 120 liter pr. sekund.

Køretidspunktet afhænger naturligvis af kornets høsttidspunkt og vejret de forskellige steder, men demostart bliver allerede den første uge af august. Interesserede vil kunne finde det nøjagtige tidspunkt og sted på Facebook og via forhandlerne, hvor man også kan tilmelde sig og få en SMS dagen før, der køres.

- Vi vil gerne fremme kendskabet til de driftssikre og økonomiske mejetærskere i Danmark, men prisen og udstyrspakkerne til 2023-sæsonen kender vi som så mange andre ikke endnu, så slutsedlerne lader vi blive hjemme, siger Thomas Mortensen, Moni Worldwide.

Læs også