Väderstad køber Thyregods radrensere

Svenske Väderstad har købt Thyregods produktsortiment af radrensere pr. 1. juni. Dermed komplementerer Väderstad sit produktprogram med et komplet program til mekanisk radrensning af rækkesåede afgrøder.

Thyregod står også bag udviklingen af verdens første kamerastyrede, bugserede radrensere med individuelle bomme, der styres af hvert sit kamera. Det er således et nærmest komplet sortiment af avancerede og fleksible radrensere til stort set alle afgrøder, Väderstad nu får ind i produktprogrammet.

Thyregod A/S er en klassisk dansk virksomhed med rødder tilbage til 1918. I mere end 25 år har Thyregod arbejdet med at udvikle, producere og sælge radrensere og er blandt pionererne indenfor kamerateknologi og sideforskydelige radrensere. Det har betydet, at TRV-teknologien er optimeret helt ned i detaljen med et patenteret sektionsløft, utallige apteringsmuligheder, patenteret hurtigskift af tænder med videre.

Navnene Thyregod og TRV-radrensere er derfor allerede kendt i mange lande. Thyregod står også bag udviklingen af verdens første kamerastyrede, bugserede radrensere med individuelle bomme, der styres af hvert sit kamera. Det er således et nærmest komplet sortiment af avancerede og fleksible radrensere til stort set alle afgrøder, Väderstad nu får ind i produktprogrammet.

Med købet overtager Väderstad alle intellektuelle rettigheder til Thyregods produktområde for radrensere – det vil sige både TRV-serien og Swingking-sortimentet.

Bestyrelsesformand Peter Erik Hansen i Thyregod A/S er stolt af, at Väderstad nu bringer de danske radrensere ud i hele verden via deres stærke distributionsnet.

Ser stort potentiale i købet

- Landmænd i hele verden efterspørger miljørigtige dyrkningsteknologier. Vores team her i Thyregod har arbejdet dedikeret med udvikling, optimering, produktion og salg af radrensere i mange år, og nu vælger en af branchens internationale sværvægtere så at satse på vores teknologi. Det er jeg faktisk stolt af, og det kan alle medarbejderne på Thyregod-fabrikken også være, siger bestyrelsesformand Peter Erik Hansen, Thyregod A/S, der er stolt af, at Väderstad nu bringer de danske radrensere ud i hele verden via Väderstads stærke distributionsnet.

Hos Väderstad ser man overtagelsen af Thyregods radrensere som en rigtig god forretningsmulighed. Dels passer produktprogrammet perfekt ind i Väderstads nuværende produktprogram. Dels kan den svenske gigant nu give sine forhandlere mulighed for at tilfredsstille kundernes behov for mekanisk renholdelse af rækkesåede afgrøder.

- Ved at bruge vores omfattende og veletablerede netværk af forhandlere og eksisterende kunder ser vi potentiale for en meget positiv markedsudvikling for os inden for dette nye produktsegment, siger Henrik Gilstring, CEO for Väderstad Group.

I den indledende fase af overtagelsen vil radrenserne blive solgt under Thyregod-brandet og blive fremstillet på Thyregods produktionsanlæg i Danmark. Fra sommeren 2024 vil de efter planen blive solgt under Väderstads eget brand. Eksisterende kunder og aktive forhandlere vil dog fortsat kunne blive serviceret af Thyregod og for eksempel købe slid- og reservedele til deres Thyregod TRV- og Swingking-rensere som hidtil.

Læs også