Omsætter 750 til 800 traktorer om året

Moni Worldwide, der arbejder med Deutz-Fahr-traktorer og mejetærskere i Danmark og flere andre lande i Europa, omsætter mellem 750 og 800 traktorer og aftager cirka 10 procent af Deutz-Fahr-fabrikkens mejetærskerproduktion årligt.

Primo 2022 overtog det indtil da ukendte firma Moni Worldwide med adresse i Middelfart importen af tyske Deutz-Fahrs store maskinprogram af primært traktorer og mejetærskere. Og siden har firmaet fået godt gang i samarbejdet med dedikerede forhandlere, og en massiv markedsføring og prispolitik har gjort Deutz-Fahr til en af de mest sælgende traktorer i Danmark.

- I en tid med stigende priser på alt muligt læser man ofte sætningen »den merpris er der kun forbrugerne til at betale«. Dén tankegang tror jeg ikke på. Der er en grænse for alting, og krydser man den, sker der markante ændringer i forbruget. Sådan er det også med blandt andet traktorer. Bliver de for dyre, køber kunderne et billigere mærke. Min filosofi er derimod at presse indkøbsprisen så meget som muligt, og hvis den bliver for høj, siger jeg hellere »nej tak«. Så galt plejer det nu ikke at gå, for Deutz-Fahr-fabrikken i Tyskland vil jo også gerne sælge deres traktorer, siger indehaver af Moni Worldwide, Thomas Mortensen, og fortsætter:

- Vi er ikke noget stort firma, men i 2023 budgetterer vi med at omsætte 750 til 800 Deutz-Fahr-traktorer på de markeder, vi arbejder på. Så når fabrikken i Deutz-Fahr i Lauingen i Tyskland producerer cirka 8.000 til 9.000 traktorenheder om året, så er det jo alligevel et tal, der betyder noget for Deutz-Fahr og et godt udgangspunkt for en snak om priser for os. Det samme gælder for mejetærskere, hvor vi i 2023 vil aftage cirka 10 procent af fabrikkens mejetærskerproduktion.

Opererer i flere lande

Moni Worldwide opererer udover Danmark i flere forskellige lande, blandt andet Ukraine og en række andre markeder, hvor virksomheden via sit meget omfattende netværk omsætter større partier traktorer. Udover en god indkøbspris skal det også sikres, at distributionsomkostningerne pr. traktor ikke bliver for høje. Det er Thomas Mortensen meget bevidst om, både når det kommer til kontorfaciliteter og antal ansatte.

- Vi har investeret mere i funktionelle IT-systemer end designermøbler her i firmaet, og hvad mandetimer pr. omsat traktor angår, tror jeg ikke, at der findes nogen, der kan matche os. Det giver os naturligvis mulighed for at operere med en begrænset mark-up-pris til forhandlerne, påpeger han.

- En tredje faktor i regnestykket frem mod kundens pris er naturligvis forhandlernes fortjeneste. Og den skal der være plads til. Forhandlerne kender kunderne, kører demo, påtager sig en vis debitorrisiko, håndterer de indbyttede traktorer og står i forreste geled, når kunderne skal serviceres, så selvfølgelig skal de også tjene penge. Ellers kan de jo ikke udvikle sig, siger Thomas Mortensen.

Har reserveret 150 til 170 traktorer 

Da Moni Worldwide og de danske forhandlere for alvor lancerede Deutz-Fahr igen i Danmark primo 2022, skete det med nogle særdeles gunstige kampagnepriser. Siden er nogle af modellerne steget lidt, men der er ifølge importøren stadigvæk tale om højt specificerede traktorer til særdeles konkurrencedygtige priser.

Men kan priserne fastholdes her i 2023?

- Nu har jeg ikke tænkt mig at give konkurrenterne alle oplysninger her, men vi har foreløbigt reserveret 150 til 170 Deutz-Fahr-traktorer til det danske marked i år. De centrerer sig om syv gennemgående kampagnemodeller med trinløs transmission og højt udstyrsniveau, hvor vi kan holde nogle meget konkurrencedygtige priser hele 2023, og vi kan godt tage lidt flere af den store pulje, hvis salget går endnu bedre, end vi forventer, slutter han.

- Vi har investeret mere i funktionelle IT-systemer end designermøbler her i firmaet, og hvad mandetimer pr. omsat traktor angår, tror jeg ikke, at der findes nogen, der kan matche os

Thomas Mortensen, indehaver, Moni Worldwide

Læs også