Rekordmange maskiner indstillet til innovationspris

På fagmessen Have & Landskab er der historisk mange kandidater til Maskinleverandørernes Innovationspris.

Rekordmange nyheder vil stå samlet i Slagelse, når Maskinleverandørernes Innovationspris bliver kåret onsdag den 30. august 2023 på Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche, Have & Landskab, der afvikles hvert andet år. I år fra den 30. august og til den 1. september.

Hele 28 maskiner er blevet indstillet til konkurrencen, og heraf er der otte verdensnyheder, 19 danmarksnyheder og en enkelt maskine i kategorien firmanyheder.

- Der har aldrig været indstillet så mange nyheder i konkurrencen før, og det er et tegn på en branche, der ikke står stille, påpeger branchedirektør hos Maskinleverandørerne, Klaus Nissen.

- Det er den rivende, teknologiske udvikling, der slår igennem inden for snart sagt alle maskinkategorier. Og at hele otte verdensnyheder dyster om prisen viser bare, at der virkelig bliver noget at komme efter for branchens fagfolk, fortæller Klaus Nissen og pointerer, at der især indenfor eldrift er sket meget siden sidst.

- Hvor det tidligere var de små maskiner, som blev tilgængelige i elektriske versioner, er porteføljen virkelig blevet udvidet. Vi ser større og tungere maskiner på el og mere kraft og længere rækkevidde, lyder det videre fra Klaus Nissen.

Ekspertudvalg af fagfolk

Maskinleverandørerne lancerede konceptet Innovationsprisen i 2017 og har gentaget succesen siden. I år bliver femte gang, priserne for de mest innovative maskiner og løsninger uddeles.

På HL21 vandt Nomaco Danmark A/S førstepladsen i kategorien »Øvrigt materiel«, mens GMR maskiner A/S vandt førstepladsen i kategorien »Små maskiner«. Også på HL23 bliver der dystet i to kategorier.

Konkurrencen er således opdelt i en kategori for »Små maskiner«, hvor ni maskiner er indstillet og en kategori for »Øvrigt materiel«, hvor de resterende 19 maskiner dyster. »Små maskiner« dækker over håndholdte maskiner, robotter, walk-behinds og ridere, mens »Øvrigt materiel« dækker alt andet.

De mange indstillede maskiner bliver vurderet af et uafhængigt ekspertudvalg af fagfolk. Juryen består i år af teknisk leder i Esbjerg Kommune, Michael Nygaard, anlægsgartnermester Troels Skov Larsen fra Skov Larsen ApS og stifter og medindehaver af stuboggren.dk, Nickolai Schlechter.

På HL23 vil der på skilte være markeringer med lysende idé-tandhjul, der oplyser, om der er tale om en verdensnyhed (tre tandhjul), danmarksnyhed (to tandhjul) eller en firmanyhed (ét tandhjul).

Verdensnyheder

Små maskiner

Fury MeanGreen fra H.A. Fog A/S

Simplicity Bluevolt CZ1 fra Maskinhandler Indkøbsringen A/S

Øvrigt materiel

Elektrisk slagleklipper model 130/150 fra Nomaco Danmark

FS B31 fra FSI Stump cutters

Hilltip StrikeSmart fra H.A. Fog A/S

Toro Grundsmaster e3200 fra Reesink Turfcare DK

Toro Z-Master Revolution fra Reesink Turfcare DK

Vredo Fluid Feeder fra Nellemann Machinery A/S

Danmarksnyheder

Små maskiner

Biomant Flex fra Maskinhandler Indkøbsringen A/S

Energreen RoboFIFTI fra Maskinhandler Indkøbsringen A/S

Ferris Rover XC FS1200 fra Maskinhandler Indkøbsringen A/S

Ferris FRC 7 fra Maskinhandler Indkøbsringen A/S

Pellenc C 35-45 beskærersaks fra Nomaco Danmark (firmanyhed)

Raymor 48 Craft snitterbord fra Nomaco Danmark

Stiga A5000 fra Stiga A/S

Øvrigt materiel

Addax MT15N fra Maskinhandler Indkøbsringen A/S

AllTrec Air E-Variator fra Nomaco Danmark

Bobcat E19e fra Stenderup A/S

Boschung IMS EL junior fra Boschung Scandinavia

Cover Klippebåd C485 fra Special Maskiner A/S

First Green Elise 900 fra Nellemann Machinery A/S

First Green Mini Z fra Nellemann Machinery A/S

Hamm HD 10e VV fra Wirtgen Danmark

Kubota RT210e fra V. Løwener A/S

Rototilt, RC styring fra Skovteknik

Toro Workman UTX fra Reesink Turfcare DK

Tym T25 HST fra Helms TMT-Centret A/S

Weidemann T4512e fra Stemas A/S

Læs også