bannerPos

Fendts 790 hk Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

Nu barsler Fendt med en Ideal 10-maskine, der yder hele 790 hk fra en 16,2 liters MAN Stage V-motor. 10’eren kan bestilles fra juli måned næste år og vil kunne leveres frisk til 2021-høsten, forsikrer Fendt.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
04-07-2019 10:29
IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde leveres til brasilianske kunder til september, og kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

På Agritechnica 2017 så verden for første gang Fendt Ideal – dengang i form af topmodellen Ideal 9 med en ydelse på 647 hk. Nu barsler Fendt med en Ideal 10-maskine, der yder hele 790 hk fra en 16,2 liters MAN Stage V-motor.

I første omgang er det kunder i Brasilien, som får de allerførste Ideal-maskiner leveret. Det sker her til september. Men allerede i dette års igangværende høst i Europa kommer der Ideal-maskiner på arbejde.

Og ifølge Fendt er det yderst lovende høstresultater, der i disse dage indløber fra de imponerende mejetærskere, som altså med sigte på 2021-høsten i Europa vil blive udvidet med en 10’er.

Styres med joysticks

Som noget helt nyt introduceres sammen med Ideal 10 også styresystemet IdealDrive. Her er ifølge producenten tale om det første standardmonterede rat-løse styresystem på en serieproduceret mejetærsker.

Styringen foregår med et højre- og et venstre-placeret joystick, som helt eliminerer behovet for et pladskrævende rat i kabinen. Derved øges udsynet til høstarbejdet synligt, forsikrer Fendt.

Fendts IdealDrive vil udelukkende blive tilbudt på Ideal-mejetærskere i fremtiden 

15 procent større kapacitet

Kapaciteten er cirka 15 procent større end på Ideal 9. Der er i første omgang tale om et 40 fods skærebord, som også kendes fra Ideal 9. Men ifølge Fendts vicepræsident i marketing, Roland Schmidt, forventer man at kunne levere 15 meters skæreborde til den kommende topmodel.

Den nye Fendt Ideal 10 kan bestilles fra juli måned næste år og vil kunne leveres frisk til 2021-høsten, forsikrer Fendt.

 

 

 

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next