bannerPos

Fendts 790 hk Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

Nu barsler Fendt med en Ideal 10-maskine, der yder hele 790 hk fra en 16,2 liters MAN Stage V-motor. 10’eren kan bestilles fra juli måned næste år og vil kunne leveres frisk til 2021-høsten, forsikrer Fendt.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
04-07-2019 10:29
IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde leveres til brasilianske kunder til september, og kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

På Agritechnica 2017 så verden for første gang Fendt Ideal – dengang i form af topmodellen Ideal 9 med en ydelse på 647 hk. Nu barsler Fendt med en Ideal 10-maskine, der yder hele 790 hk fra en 16,2 liters MAN Stage V-motor.

I første omgang er det kunder i Brasilien, som får de allerførste Ideal-maskiner leveret. Det sker her til september. Men allerede i dette års igangværende høst i Europa kommer der Ideal-maskiner på arbejde.

Og ifølge Fendt er det yderst lovende høstresultater, der i disse dage indløber fra de imponerende mejetærskere, som altså med sigte på 2021-høsten i Europa vil blive udvidet med en 10’er.

Styres med joysticks

Som noget helt nyt introduceres sammen med Ideal 10 også styresystemet IdealDrive. Her er ifølge producenten tale om det første standardmonterede rat-løse styresystem på en serieproduceret mejetærsker.

Styringen foregår med et højre- og et venstre-placeret joystick, som helt eliminerer behovet for et pladskrævende rat i kabinen. Derved øges udsynet til høstarbejdet synligt, forsikrer Fendt.

Fendts IdealDrive vil udelukkende blive tilbudt på Ideal-mejetærskere i fremtiden 

15 procent større kapacitet

Kapaciteten er cirka 15 procent større end på Ideal 9. Der er i første omgang tale om et 40 fods skærebord, som også kendes fra Ideal 9. Men ifølge Fendts vicepræsident i marketing, Roland Schmidt, forventer man at kunne levere 15 meters skæreborde til den kommende topmodel.

Den nye Fendt Ideal 10 kan bestilles fra juli måned næste år og vil kunne leveres frisk til 2021-høsten, forsikrer Fendt.

 

 

 

Læserbrev: Klima er noget helt andet

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

L&F: Udfordringen bliver kun større

Erhvervspolitisk chef for L&F, Morten Holm Østergaard, mener, at vi skal forberede os på at kæmpe endnu hårdere for arbejdskraften fremover, men at samfundet og regeringen også har et stort ansvar i kampen.

Centrovice-underviser: Landmænd har selv et ansvar

Landmænd kan sagtens gøre mere selv for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive, mener ophavskvinde til danskkursus.

Danskkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet

Udenlandsk arbejdskraft er ofte svaret på landbrugets mangel på hænder, men kampen om dem vokser. Derfor tøvede driftsleder Lars Mortensen ikke, da to rumænere på kvæggården i Grindsted spurgte, om de måtte komme på danskkursus. Nu er deres motivation for at blive steget.

Forsøgsstald skal sikre ny viden

Vestjyllands Andel har blandt andet ambitioner om at levere fremtidens svinefoder. Dét svinefoder bliver minutiøst testet og analyseret i en forsøgsstald i Lemvig-området.

Enkornssåning betaler sig kun i teorien

Nu er det teknisk muligt at enkorns-så i praksis. VKST har gennemført en forsøgsserie for at be- eller afkræfte, om der kan opnås økonomiske fordele. Og konklusionen er klar: Der er ingen sparet udsæd, ej heller hævet udbytte.

Berørte landmænd stævner nu staten

Onsdag vil der dumpe en stævning ind ad døren hos Miljø- og Fødevareministeriet. Den nystiftede forening, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, mener nemlig, at staten har givet kommunerne alt for vide beføjelser til at lave rådighedsindskrænkelser i forhold til grundvandsbeskyttelse overfor landmænd. Ifølge advokat i sagen, Hans Sønderby, bliver det hele endnu mere absurd, da han mener, at landmændenes sprøjtemidler reelt set ikke udgør et problem i dag.

Økolog: Vi kan desværre ikke bare droppe den konventionelle gylle fra i morgen

Bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening Mads Helms mener, at økologerne er fint på vej til uafhængighed fra at bruge gødning fra konventionel husdyrproduktion. Men det vil tage væsentligt længere tid end forhåbningerne i 2008, hvor man troede det kunne ske i 2022.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.
Side 1 af 1584 (31677 artikler)Prev1234567158215831584Next