bannerPos

Husk forsikringen, når du laver landbrugsarbejde for andre

Peter Quitzau fra DLBR Forsikringsmægler opfordrer alle landmænd, der udfører maskinstationsarbejde, til at være særligt opmærksomme på de risici, det indebærer, og til at huske forsikringen, inden arbejdet udføres.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
01-05-2020 13:23
Udfører du landbrugsarbejde for andre, skal du kraftigt overveje at udvide din ansvarsforsikring med dækning for behandling- og bearbejdningsskader, lyder opfordringen fra Peter Quitzau fra DLBR Forsikringsmægler.

Det er højaktuelt netop nu at overveje, hvorvidt du er ordentligt dækket ind, hvis du udfører landbrugsarbejde for andre. For det er nu, markerne sprøjtes og gødes.

Peter Quitzau fra DLBR Forsikringsmægler opfordrer alle landmænd, der udfører maskinstationsarbejde, til at være særligt opmærksomme på de risici, det indebærer, og til at huske forsikringen, inden arbejdet udføres.

– De fleste landbrugsforsikringer dækker ansvar ved landbrugsarbejde for andre – eksempelvis skader, hvor et sprøjtemiddel driver ind over en tilstødende mark eller have og medfører skade; men den dækker ikke skade på den mark, der køres på, fortæller Peter Quitzau.

Kostbare skader

Skader der skyldes, at der er brugt et forkert planteværnsmiddel, en forkert dosering eller at der køres på en forkert mark, er ofte meget kostbare skader, som ikke dækkes på landbrugsforsikringens standarddækning. Det kræver en udvidelse af forsikringen med en »behandlings- og bearbejdningsdækning«.

– Alle landbrugsforsikringsselskaber kan tilbyde forsikringsdækning for behandlings- og bearbejdningsskader. Udvidelsen dækker det erstatningsansvar, du under maskinstationsarbejde kan blive pålagt, hvis du ved forkert sprøjtning eller gødskning skader afgrøden, du behandler, siger forsikringsmægleren.

Han forklarer, at hvis du kan gøres ansvarlig for skaden, så dækker forsikringen tabet i samme års vækstsæson, forebyggende behandling og – hvis det kan nås – ny såning af marken.

Underret forsikringsselskabet ved skade

Præmien for udvidelsen beregnes ud fra, hvor mange hektar du behandler, eller hvor mange timers arbejde, du udfører.

Kommer du ud for en skade, er det vigtigt, at du straks underretter dit forsikringsselskab, så det har mulighed for at få dokumentation og eventuelt begrænse skadens omfang.

Opfordringen fra Peter Quitzau lyder derfor, at du skal kontakte din forsikringsmægler eller assurandør for at få et tilbud på en forsikring, inden skaden sker.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next