bannerPos

Klar til forårsarbejdet

De polske trailere er pakkede til bristepunktet, når de ankommer til Brørup.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
23-03-2020 15:06
Mens der er stille de fleste steder for tiden, ruller der stadigvæk lastbiler ind hos Brørup Traktor- & Maskincenter med blandt andet redskaber fra den polske producent Mandam. Det er Svend Aage Jensen naturligvis glad for. Mange af redskaberne er nemlig slutsolgte, og kunderne har brug for dem til forårsarbejdet.

- Jeg synes faktisk, det er imponerende, at Mandam har formået at organisere sig, så de kan holde gang i leveringen. De har også måttet foretage en hel masse for at minimere coronasmitterisikoen mellem deres medarbejdere, men de færdige redskaber læsses stort set som aftalt, og lastbilerne kommer frem, siger Svend Aage Jensen, Brørup Traktor- & Maskincenter.

Et kig på de redskaber, der er leveret de seneste par uger, viser tydeligt, at landmænd over hele Danmark har forberedt sig på, at jorden trænger til lidt hjælp efter det våde efterår og den nærmest endnu værre vinter.

- Vi sælger traditionelt en del Mandam-grubbere og også kraftige stub- og tallerkenharver, men i år er der flere redskaber til »at gå dybt« end tidligere, fortæller han.

Også de enkeltrækkede undergrundsløsnere med buede skær til at sætte mellem traktoren og for eksempel et såsæt har der været stor efterspørgsel på. Faktisk så stor, at de fleste er blevet solgt inden de nåede frem til Brørup.

Mindst 10 år fra laboratoriefremstillet mælk

Meget tyder på, at der er et stort marked for mælk produceret uden køer. Der går dog mindst 10 år, før det kan laves, vurderer seniorforsker.

Naturlighed eller laboratoriekød?

Flere firmaer er allerede i stand til at fremstille kød i et laboratorium. Succesen kommer dog i høj grad til at afhænge af, hvilken historie forbrugerne vil have, og om man kan finde en erstatning for det kalveserum, der i dag er nødvendig for at lave kunstigt kød.

Mulighed for tilskud til slagtesvinestalde

Har du byggeplaner, kan du få tilskud til nye slagtesvinestalde i 2020. Der er afsat 85 mio. kroner til modernisering af nye stalde, og ifølge Seges Svineproduktion, så rækker puljen til etablering af op til 90.000 stipladser.

Tjener ekstra penge på løntørring med to mobiltørrerier

Landmand fra Langeland reddede 160 hektar hvede i en våd høst med et Turbodan-mobiltørreri, som tørrede kornet ned fra 30 procent vand. Senere har han anskaffet et tørreri mere af samme type.

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

- Vores medarbejdere er heldigvis virkelig gået til den

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, så kører rådgivningen på Sjælland videre så normalt som muligt også i de næste måneder, siger Torben Hansen, formand for VKST og Gefion.

Sådan får du solceller på marken

Der er rift om de arealer, som kommunerne udpeger til solcelleanlæg. Men der er flere måder at få sit projekt frem i køen, vurderer solcelle-rådgiver.
Side 1 af 1814 (36276 artikler)Prev1234567181218131814Next