Maskiner i marken ved motorvejen

Flemløse Maskinforretning står bag stor maskindemonstration ved Nr. Aaby-afkørslen onsdag den 9. september.

ARRANGEMENT Der bliver mange traktorer og maskiner at studere i det rette element onsdag den 9. september tæt ved Den Fynske Motorvej ved Nr. Aaby-afkørslen.

Det er Flemløse Maskinforretning, som har taget initiativet sammen med Case IH, Maskinhandler Indkøbsringen (MI) og Hardi til arrangementet, som en fynsk afløser for den store maskindemonstration, Velas ellers havde planlagt ved Brørup samme dag. Men som rådgivningsvirksomheden valgte at aflyse på grund af corona-situationen.

- Vores demonstration bliver ikke i samme store format, og naturligvis vil alle retningslinjerne i forhold til Covid-19 blive overholdt. Således vil man blive opdelt i hold ifølge reglerne, påpeger salgskonsulent Stefan Møller fra Flemløse Maskinforretning.

- Vi har oplevet en stor interesse for at se vores Case IH traktorer og vort redskabsprogram i aktion, her i tiden mellem høst og etableringen af vinterafgrøderne. Samtidig trænger landmændene nok til at møde kolleger efter den travle høst, så maskindemonstrationen har både en social dimension og en mulighed for at hente faglige tips og praktiske indspark, tilføjer han. 

Spændende program

I marken, som ligger på adressen Hindballevej 20 mellem Asperup og Roerslev, indledes klokken 9.30 med kaffe og rundstykker og en kort gennemgang, inden de fem Case IH traktorer kører i marken for at pløje og så med Kuhn-redskaber. Om formiddagen bliver der endvidere lejlighed til at se mulchmaskiner fra både Kuhn og Bednar i arbejde samt præsentation af en Hardi trailersprøjte.

Efter frokosten, hvor der serveres grillpølser samt kaffe med de berømte romkugler fra bageren i Nr. Aaby, gælder det harvning og såning frem til klokken 15.00.

- Også her sker det med Kuhn og Bednar produkterne fra MI. Sidstnævnte er nyt hos os her i år, men interessen for de tjekkiske produkter har været meget stor. Vi har allerede solgt en del og demonstreret Bednar-redskaberne hos flere kunder i den seneste tid, blandt andet med henblik på reduceret eller pløjefri dyrkning, fortæller Stefan Møller.

Bednar programmet af både stubharver, disc- og såbedsharver bejler med bredder fra 4 til 18 meter til både mindre og større brug.

- Men, påpeger Stefan Møller, efterafgrøderne og de mange vinterafgrøder betyder en hektisk sensommer. Derfor er kapacitet afgørende.

Han tilføjer, at der ved demonstrationen bliver spændende nyt på traktorfronten. Her vil man første gang på Fyn kunne opleve den nye udgave af Case IH Magnum stortraktoren. Den har fået nyt design, ny kabine og er blevet opdateret med AFS Connect og AFS 1200 skærm.

Læs mere om Pløjefri dyrkning

Begreber som conservation agriculture og regenerativt landbrug vinder frem – også i det politiske landskab og hos organisationer, som ikke har haft historie for samarbejde med landbruget.

Læs mere her

Læs også