bannerPos

New Holland viser nyt frem på Have og Landskab 2019

New Holland udstiller i samarbejde med New Holland forhandlerne ved Have og Landskab 2019.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
23-08-2019 08:40
De besøgende på New Holland standen ved 2019-versionen af Have og Landkab kan se frem til at opleve et line-up af nyheder indenfor kompakt-traktorer, traktorer, jordfræsere og CE-maskiner.

Derudover fremvises et udvalg af New Holland traktorer op til de større T6, CE minigraver og kompakt hjullæsser. Kort sagt et spændende udvalg for de kommunale park- og vejforvaltninger, anlægsgartnerfirmaer, boligselskaber, golfbaner og kirkegårde blandt andet.

Ny T5 Autp command - Stage V
T5 Auto Command består af 4 modeller: T5.110 / 120 / 130 / 140 og med New Hollands strategi for modelnavne – max. HK tal angivet efter modelserien – betyder det, at største model leverer 140 HK max. Auto Command er New Hollands prisvindende CVT transmission, der sikrer at effekten når hjulene og jorden effektivt med minimalt tab. Transmissionen tilbyder mange indstillingsmuligheder bl.a. for acceleration / deceleration og 4 forskellige køretilstande, f.eks. fartpilot.

Kræfterne kommer fra den 4 cylindrede 4,5 liters FPT NEF motor der med Hi-eSCR2 teknologien sikrer STAGE V niveau for emissioner. Systemet kører fuldt ud som efterbehandling, altså ingen EGR (recirkulation af udstødningsgas), opbygningen er simpel, og der er ingen vedligeholdelse.

Kabinen stammer fra T6-serien, dvs. den 4-stolpede Horizon kabine og dermed er komfort i top sikret – bl.a. med et bredt udvalg af sæder, f.eks. luftsæde med ventilation, og mulighed for affjedring. Forakslen fås iøvrigt også som affjedret. Den optimale betjening og ergonomi sikres med Sidewinder II armlænet (også en prisvinder) og Intelliview IV skærmen. Og så er lydniveauet helt nede på 72 dB(A).

Standard hydraulikpumpen er en 108 l.min. CCLS type, så der skulle være olie til alle opgaver, og ønskes der elektroniske ventiler, så fås de både midt og bag.

Er man på udkig efter noget lidt mere eksklusivt, så er T5.140 Auto Command tilgængelig i Blue Power version. Det betyder bl.a. mørkeblå metallak, chrome-farvet frontgrill og Blue Power sæde.

Ny Boomer 25 Compact - Stage V
Boomer 25 Compact 4WD er som navnet antyder en smule mindre end den nuværende Boomer 25, og dermed er den yderst nem at manøvrere rundt om forhindringer og på steder med lidt plads. Og den kommer hurtigt rundt med en 3 cylindret 1,3 liters “clean burn diesel” motor med omvendt luftkøling. Luft trækkes ind under ratstammen og ledes gennem motorrummet og ud af frontgrillen. Dermed er der også køling til chaufføren, og ophobning af græsstrå i motorrummet minimeres. Boomer 25 Compact overholder de nye Stage V emissionskrav.

Som ekstraudstyr kan Boomer 25 Compact leveres med 105LC mekanisk selv-nivellerende frontlæsser, der betyder 1830 mm max. løftehøjde og 455 kg max. liftkapacitet. Der er også mulighed for en midtmonteret græsklipper, 160GMS, der har 1520 mm klippebredde og sideudkast.

T6.175 Dynamic Command - dobbeltkoblingsteknologi 
T6 Dynamic Command serien repræsenterer fire 4 cyl. modeller med T6.175 som den største. Derudover toppes serien af en 6 cylindret T6.180. Dobbeltkoblings-transmissionen har 8 Semipowershift gear x 3 grupper. Altså 24x24. Med de mange gear i hver gruppe, designet med fokus på typiske opgaver, kan arbejdet udføres uden gruppeskift.

Mange automatiske features gør det let for chaufføren. Bl.a. gør Dynamic start/stop det muligt at køre traktoren på bremsen uden brug af koblingen. Og så er der GSM – Ground Speed Management, som sikrer bedst mulig brændstoføkonomi, da chaufføren bare skal sætte ønsket hastighed – herefter sørger systemet hele tiden for laveste motoromdrejninger og højeste gearing under arbejdsopgaven.

Sammen med den effektive FPT motor på 4,5 liter har Dynamic Command transmissionen også sat rekord – nemlig i DLG Power Mix 1.0 – testen for brændstofforbrug. Resultat kun 258 g/kWh og 23 g/kWh AdBlue det laveste, der nogensinde er målt med testen på en 4-cylindret landbrugstraktor.

Ny kompakt bæltelæsser
C238 er topmodellen blandt 4 gummibælte-modeller. Undervognen er robust med få bevægelige dele og selvsmørende ruller. Maskinen drives af en 3,4 liters FPT motor på 91 HK, og med CEGR teknologi nås Tier4B emissionsniveauet.
Bæltelæsseren er en videreudvikling af New Hollands minilæsserdesign, hvilket betyder komfort og præstation i en kompakt pakke. F.eks. med god vægtfordeling for sikkerhed, udsyn hele vejen rundt, luksus-komfortkabine med fremragende ergonomi og klassens bedste komfort bl.a. i kraft af 25 procent mere bredde indvendig end andre.

L&F indkalder til stormøde om vand på markerne

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde på grund af de store mængder regn, der skaber problemer for danske landmænd. Kommuner og stat må tage ansvar, lyder det.

Pattevasker sørger for ens forberedelse hver gang

Hos mælkeproducent Knud Erik Therkildsen fra Djursland har investeringen i en pattevasker gjort, at køerne forberedes ens til hver eneste malkning, tre gange i døgnet. Det betyder blandt andet, at de 200 køer hurtigere lægger mælk ned og i dag kan malkes hurtigere end tidligere.

Er Miljøministeriet til skade eller gavn for landdistrikterne?

Dønningerne efter 1968 medførte en favorisering af den boglige skole. En ny intellektuel klasse opstod, som var nødt til at kassere den mere naturnære og erfaringsbaserede viden for at få lebensraum.

Fra næste uge begynder fremrykningen

Forud for påsken er der behov for at rykke et stort antal grise frem, og det begynder allerede fra næste uge.

Får fast forankring på Falster

Rådgivningsvirksomheden Agrovi, der tæller tre kontorer på Sjælland, har nu købt fast ejendom på Falster og udvider medarbejderstaben.

Stormøde om oversvømmelserne

Mange parcelhusejere, sommerhusejere og landmænd oplever dagligt kampen mod de massive mængder vand, som ikke i tilstrækkeligt omfang bliver håndteret af myndighederne. Der er brug for, at de tager deres ansvar omkring vandløbene alvorligt, og sikrer bedre mulighed for gennemstrømning. Derfor indkalder Landbrug & Fødevarer, Danske Vandløb samt Ålauget GST - Gudenåen - Silkeborg - Tange Sø til stormøde om de massive oversvømmelser, som vi ser landet over.

Jubilæumsdyrskue i Horsens

Der satses igen i år på nye og spændende aktiviteter for gæsterne på Dyrskuepladsen i Horsens.

De første tegn på økonomiske corona-effekter

Var man i tvivl om, at der ville være en vækstmæssig regning at betale for coronavirusudbruddet, så kan nye tal måske overbevise, lyder det fra Nykredit.
Side 1 af 1775 (35496 artikler)Prev1234567177317741775Next