bannerPos

Nye selvkørende sprøjter

Horsch har i denne uge lanceret to nye selvkørende sprøjter, Leeb PT 8.300-serie og PT 6.300-serie, med en tankkapacitet på henholdsvis 8.000 liter og 6.000 liter og med en varieret bombredde helt op til 42 meter. Foto: Per Jørgensen

Per Jørgensen

CEO og Journalist
20-07-2019 13:39
Horsch Leeb har udviklet to nye selvkørende sprøjter til store bedrifter og maskinstationer med en tankkapacitet på 6.000 og 8.000 liter.

Horsch har netop lanceret to nye selvkørende sprøjter, hvor næsten alt er udviklet fra bunden af.

De nye selvkørende sprøjter i Leeb PT 8.300-serien og PT 6.300-serien har en tankkapacitet på henholdsvis 8.000 liter og 6.000 liter og med en varieret bombredde helt op til 42 meter.

Motorerne er opdateret i forhold til de tidligere selvkørende Horsch-sprøjter. Nye Tier V-motorer på 6,8 liter med en effekt på 310 hk, ligesom et nyt ComfortDrive-chassis med en ny undervogn er udviklet til de nye sprøjter, der giver mulighed for en varieret frihøjde op til to meter. Sporvidden kan nu justeres fra 2,25 til 3 meter.

 

Solgt én i Danmark

Horsch PT 8.300-serie leveres med en rustfri ståltank og PT 6.300-serie leveres med en glasfiber tank og begge med en påfyldningshastighed på 1.000 liter i minutten.

Kabinen på de nye selvkørende Horsch-sprøjter kommer fra Claas og kabinen er forbedret med et bedre udsyn og komfort. Derudover er der et nyt armlæn, ErgoControl, som giver piloten en sikker og nem håndtering af alle sprøjtens funktioner.

- Der er produceret ti af de sprøjter, som allerede er solgt. Blandt andet er der solgt én i Danmark, og vi kan allerede nu levere de nye sprøjter til vores kunder, forklarer Arne Gejl fra Stroco Agro A/S, der er importør af Horsch-maskiner i Danmark.

 

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland

En misforståelse at landbruget stadig fører krig mod kvælstof

- Jeg er lidt skuffet over, at landbrugets organisationer og øvrige aktører ikke stiller sig mere skeptisk overfor det gavnlige i at vedblive med at føre krig imod kvælstof (N), skriver Jørn Rasmussen. – Miljøministeriet bør anmeldes for at krænke proportionalitetsprincippet, mener han.
Side 1 af 1612 (32224 artikler)Prev1234567161016111612Next