Nye selvkørende sprøjter

Horsch Leeb har udviklet to nye selvkørende sprøjter til store bedrifter og maskinstationer med en tankkapacitet på 6.000 og 8.000 liter.

Horsch har netop lanceret to nye selvkørende sprøjter, hvor næsten alt er udviklet fra bunden af.

De nye selvkørende sprøjter i Leeb PT 8.300-serien og PT 6.300-serien har en tankkapacitet på henholdsvis 8.000 liter og 6.000 liter og med en varieret bombredde helt op til 42 meter.

Motorerne er opdateret i forhold til de tidligere selvkørende Horsch-sprøjter. Nye Tier V-motorer på 6,8 liter med en effekt på 310 hk, ligesom et nyt ComfortDrive-chassis med en ny undervogn er udviklet til de nye sprøjter, der giver mulighed for en varieret frihøjde op til to meter. Sporvidden kan nu justeres fra 2,25 til 3 meter.

 

Solgt én i Danmark

Horsch PT 8.300-serie leveres med en rustfri ståltank og PT 6.300-serie leveres med en glasfiber tank og begge med en påfyldningshastighed på 1.000 liter i minutten.

Kabinen på de nye selvkørende Horsch-sprøjter kommer fra Claas og kabinen er forbedret med et bedre udsyn og komfort. Derudover er der et nyt armlæn, ErgoControl, som giver piloten en sikker og nem håndtering af alle sprøjtens funktioner.

- Der er produceret ti af de sprøjter, som allerede er solgt. Blandt andet er der solgt én i Danmark, og vi kan allerede nu levere de nye sprøjter til vores kunder, forklarer Arne Gejl fra Stroco Agro A/S, der er importør af Horsch-maskiner i Danmark.

 

Læs også