bannerPos

Nye selvkørende sprøjter

Horsch har i denne uge lanceret to nye selvkørende sprøjter, Leeb PT 8.300-serie og PT 6.300-serie, med en tankkapacitet på henholdsvis 8.000 liter og 6.000 liter og med en varieret bombredde helt op til 42 meter. Foto: Per Jørgensen

Per Jørgensen

Journalist
20-07-2019 13:39
Horsch Leeb har udviklet to nye selvkørende sprøjter til store bedrifter og maskinstationer med en tankkapacitet på 6.000 og 8.000 liter.

Horsch har netop lanceret to nye selvkørende sprøjter, hvor næsten alt er udviklet fra bunden af.

De nye selvkørende sprøjter i Leeb PT 8.300-serien og PT 6.300-serien har en tankkapacitet på henholdsvis 8.000 liter og 6.000 liter og med en varieret bombredde helt op til 42 meter.

Motorerne er opdateret i forhold til de tidligere selvkørende Horsch-sprøjter. Nye Tier V-motorer på 6,8 liter med en effekt på 310 hk, ligesom et nyt ComfortDrive-chassis med en ny undervogn er udviklet til de nye sprøjter, der giver mulighed for en varieret frihøjde op til to meter. Sporvidden kan nu justeres fra 2,25 til 3 meter.

 

Solgt én i Danmark

Horsch PT 8.300-serie leveres med en rustfri ståltank og PT 6.300-serie leveres med en glasfiber tank og begge med en påfyldningshastighed på 1.000 liter i minutten.

Kabinen på de nye selvkørende Horsch-sprøjter kommer fra Claas og kabinen er forbedret med et bedre udsyn og komfort. Derudover er der et nyt armlæn, ErgoControl, som giver piloten en sikker og nem håndtering af alle sprøjtens funktioner.

- Der er produceret ti af de sprøjter, som allerede er solgt. Blandt andet er der solgt én i Danmark, og vi kan allerede nu levere de nye sprøjter til vores kunder, forklarer Arne Gejl fra Stroco Agro A/S, der er importør af Horsch-maskiner i Danmark.

 

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next