bannerPos

Nye selvkørende sprøjter

Horsch har i denne uge lanceret to nye selvkørende sprøjter, Leeb PT 8.300-serie og PT 6.300-serie, med en tankkapacitet på henholdsvis 8.000 liter og 6.000 liter og med en varieret bombredde helt op til 42 meter. Foto: Per Jørgensen

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
20-07-2019 13:39
Horsch Leeb har udviklet to nye selvkørende sprøjter til store bedrifter og maskinstationer med en tankkapacitet på 6.000 og 8.000 liter.

Horsch har netop lanceret to nye selvkørende sprøjter, hvor næsten alt er udviklet fra bunden af.

De nye selvkørende sprøjter i Leeb PT 8.300-serien og PT 6.300-serien har en tankkapacitet på henholdsvis 8.000 liter og 6.000 liter og med en varieret bombredde helt op til 42 meter.

Motorerne er opdateret i forhold til de tidligere selvkørende Horsch-sprøjter. Nye Tier V-motorer på 6,8 liter med en effekt på 310 hk, ligesom et nyt ComfortDrive-chassis med en ny undervogn er udviklet til de nye sprøjter, der giver mulighed for en varieret frihøjde op til to meter. Sporvidden kan nu justeres fra 2,25 til 3 meter.

 

Solgt én i Danmark

Horsch PT 8.300-serie leveres med en rustfri ståltank og PT 6.300-serie leveres med en glasfiber tank og begge med en påfyldningshastighed på 1.000 liter i minutten.

Kabinen på de nye selvkørende Horsch-sprøjter kommer fra Claas og kabinen er forbedret med et bedre udsyn og komfort. Derudover er der et nyt armlæn, ErgoControl, som giver piloten en sikker og nem håndtering af alle sprøjtens funktioner.

- Der er produceret ti af de sprøjter, som allerede er solgt. Blandt andet er der solgt én i Danmark, og vi kan allerede nu levere de nye sprøjter til vores kunder, forklarer Arne Gejl fra Stroco Agro A/S, der er importør af Horsch-maskiner i Danmark.

 

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next