Skanderborg Maskinforretning sælger aktiviteten til TBS

Med overtagelse pr. 1. november har TBS Maskinpower købt aktiviteterne i Skanderborg Maskinforretning. Formålet er at udvide distriktet og aktiviteterne indenfor salg og service af Valtra-traktorer - i Valtec-delen af den store maskinforretning, der også er en af Danmarks store Fendt-forhandlere.

- Vi arbejder målrettet på at opbygge nogle forretningsenheder med den rigtig placering og nødvendige størrelse til at kunne servicere nutidens og fremtidens landmænd, maskinstationer, entreprenører, offentlig sektor, anlægsvirksomheder og private kunder. I den forbindelse er det logisk for os at få Skanderborgdistriktet med, så vi nu arbejder med Valtra fra grænsen i syd og op til en linje fra Århus i øst til Skjern i vest, siger administrerende direktør Jan Garder fra TBS Maskinpower, der er tilfreds med, at det er lykkedes at blive enige med Skanderborg Maskinforretning omkring overtagelsen af aktiviteterne.

- Vi har ejet maskinforretningen i Skanderborg siden 1998 og haft et godt samarbejde med vores medarbejdere der, men det giver mere mening geografisk for både kunder og medarbejdere at blive en del af Valtecs dedikerede Valtra univers i det syd-midtjyske område, udtaler Skanderborg Maskinforretnings bestyrelsesformand Per Søndergaard Pedersen, som ser overdragelsen som et naturligt led i den konsolidering, der foregår i branchen for tiden.

Business as usual

For både medarbejdere og kunder sker der ingen revolution den 1. november. Dog ændres navnet til Valtec Skanderborg, men alle ansatte fortsætter under den nye ejer og Bjarne Elkjær fortsætter som ansvarlig for afdelingen.

Kunderne møder de velkendte ansigter, når de har brug for service, reservedele eller nye traktorer og redskaber. Også produktprogrammet fortsætter uændret, hvilket glæder Jan Garder overordentligt meget.

- Vi tror på, at kvalitetsprodukter fra blandt andet Amazone, Kverneland, Weidemann og Husqvarna er vigtige for vores kunder og derfor også for os, siger han.

Foreløbigt har TBS Maskinpower lejet lokalerne i Skanderborg. Om tiden så byder på et forlænget lejemål, eller får andre planer, må tiden vise. Ifølge Jan Garder vil man lige se tiden lidt an og lære området bedre at kende, før der foretages noget radikalt på bygningssiden.

Skanderborg Maskinforretning A/S beskæftiger 14 medarbejdere. Forretningen har med fokus på nærområdet gennem årene opbygget en solid kundekreds. Først med John Deere som omdrejningspunkt, men siden 2012 har der stået Valtra på programmet. Derudover sælger forretningen et bredt program af landbrugsredskaber som f.eks. Kverneland, Amazone, Ålö, Weidemann minilæssere, Honda og have/park maskiner.

Forretningen har siden 1998 været ejet af familien bag Hjallerup Maskinforretning, men er drevet som en selvstændig forretning med Bjarne Elkjær som daglig leder.

Læs også