Verdens hurtigste traktorer

I hele verden er der 25 til salg af de to, som JCB kalder verdens hurtigste traktorer.

Hurtige landmænd og entreprenører med pengepungen i orden kan nu få fingrene i en specialudgave af JCB’s hurtige traktorer, Fastrac 4220 og 8330. Men der er kun 25 til salg af hver model, og forhandlere i Europa, Nordamerika, New Zealand og Australien har været hurtige til at afgive ordrer, lyder det fra JCB.

Virksomheden lover, at køretøjernes ekstra specialudstyr er forbedret af et team af unge JCB-ingeniører og projektpartnere.

Blandt de hurtigste

JCB kan prale af, at traktorerne har ord for at være verdens hurtigste. I juni satte JCB en Guinness-verdensrekord med den hurtigste traktor på Elvington Airfield i Yorkshire. Traktoren blev kaldt Fastrac One og nåede en hastighed på 103,6 km/t med motorcyklist og lastbilmekaniker Guy Martin i førersædet.

Derefter begyndte JCB en ambitiøs plan om at bryde sin egen rekord og udviklede Fastrac Two, som er 10 procent lettere og endnu mere strømlinet end sin lillebror. I oktober ramte Fastrac Two en forbløffende tophastighed på 153.771 km/t på Elvington.

- Det er et bemærkelsesværdigt stykke teknik, og vi er glade for at tilbyde et udvalgt antal kunder denne unikke mulighed for at eje en »verdens hurtigste traktor«. Sammen med et køb følger et ægthedscertifikat til ejeren.

laj

Læs også