Højt humør hos Højlund Mølle i Herning, men…

Der var messestemning af den bedste slags på den store stand hos Højlund Mølle, da de deltog i på Hest & Rytter-messen. Rusland som leverandør af træpiller til det danske marked, fik dog smilet til at forsvinde for en stund.

Der var fyldt godt op med alverdens gode tilbud på standen hos Højlund Mølle. Ifølge Højlund Mølle har krigen en voldsom påvirkning på prisen på træpiller. På blot få uger steg pillerne med 20-25 procent. Når det kommer til strøelse, så er hamp-strøelse endnu ikke svær at få fat i. Højlund Mølle havde god plads på messen, med et udvalg af udstyr på begge sider af gangen. Højlund Mølle havde endda

- Det er vores første »rigtige« gang her på Hest & Rytter. For to år siden var det jo ikke rigtigt. Da kom coronaen jo.

Da LandbrugFyn møder Heidi Bjerggaard Hansen, der sammen med hendes mand Henrik Bjerggaard Hansen ejer Højlund Mølle i Gudbjerg, samt de tre underafdelinger i Aarup, Årslev og Haarby, på Hest & Rytter-messen i Herning, er det en udstiller, der ikke lægger skjul på sin begejstring.

- Her er virkelig en fed dynamik. Folk er glade, lyder det fra Heidi Bjerggaard Hansen, der sammen med det øvrige fynske team har travlt på deres store stand i Herning. 

Og det er ikke kun på messen, at rideudstyret fylder hos Højlund Mølle.

- Vi har netop udvidet forretningen med rideudstyr i alle fire butikker. Dog stadig med mest i hovedafdelingen i Gudbjerg, fortæller Heidi Bjerggaard Hansen, der påpeger, at de ønsker at servicere hestefolket med alt lige fra fold til stævne.

Strøelse og varme stiger

Midt i glæden i det store hestemekka i Herning bliver man, ved synet af sække og søjler med udvalg af hamp, træpiller og spåner, alligevel mindet om den krise, der udspiller sig i Ukraine.

Ifølge Højlund Mølle har krigen en voldsom påvirkning på prisen af træpiller. På blot få uger er prisen på pillerne steget med 20-25 procent.

- Det skyldes, at 40 procent af de træpiller, der normalt anvendes i Danmark, kommer fra Rusland. Det betyder altså et kraftigt fald i mængden, og en deraf kraftig stigning i pris. 

- For at sikre vores kunder mest muligt, og strække den mængde vi har, ud til så mange vi kan, har vi valgt at sætte restriktioner på, så der kun kan bestilles to paller ad gangen til levering, mens kunder der selv hente, kan hente en palle ad gangen, fortæller Heidi Bjerggaard Hansen.

- Vi skal forsøge at passe på hinanden, påpeger indehaveren, der i øvrigt kan fortælle, at Højlund Mølle er selvforsynende med strøm fra solceller, kun bruger genbrugspaller, ligesom 80 procent af plastikforbruget består af genbrugsplast.

Når det kommer til strøelse, så er hamp-strøelse endnu ikke svær at få fat i.

- Vi har aldrig tidligere tænkt over, at vi skal have fokus på, hvor vores varer kommer fra, for vi handler kun med en dansk agent og har fokus på kvalitet. Men det har vi nu, understreger Heidi Bjerggaard Hansen, inden hun må videre med betjeningen af messens mange hesteglade kunder.

Læs også