Minkavlere må vente tre år på erstatninger

Det er længe siden, at regeringen aftalte rammen for erstatninger til tidligere minkavlere, efter at hele den danske minkbestand blev slået ned i efteråret 2020.

Men efter at have betalt 1,9 milliarder kroner i blandt andet tempobonus som en del af erstatningen, er tempoet gået helt i stå siden. Og der er lange udsigter, inden der kan sættes punktum for hele mink-sagen.  

Mangel på bekendtgørelse og dommere til taksationer betyder, at tidligere minkavlere skal vente i op til tre år på erstatninger. Det vil få betydning for de godt 1.100 minkavlere, der blev tvunget til at aflive deres dyr i 2020.

- Det går alt for langsomt med at komme videre i processen, og det får både økonomiske og menneskelige konsekvenser for minkavlerne, siger formanden for Dansk Pelsdyravlerforening, Tage Pedersen til Effektivt Landbrug.

- Der er mange af dem, der bor på deres virksomhed. Og selv om man ikke får erstatning, skal man jo både betale renter og andre udgifter på ejendommen. Det er jo ikke gratis, påpeger han.

Læs også