bannerPos

Irland afliver alle sin mink

Irland havde tre minkfarme.
19-11-2020 12:15

Dansk fund af covid-19-varianten cluster 5 får nu konsekvenser for irske minkavlere.

Aflivningen af mink i Danmark får nu også konsekvenser for minkavlerne i Irland. 

Landets tre minkfarme bliver nemlig nu på baggrund sagen i Danmark slået ned i løbet af de næste uger. Beslutningen bliver mødt med stor utilfredshed i Fur Europe, der er fælles brancheorganisation for den europæiske pelsbranche.

Der er således ikke – til trods for jævnlige test – fundet Covid-19 på de tre minkfarme. Hverken blandt dyr eller medarbejdere. Fur Europes administrerende direktør, Mette Lykke Nielsen, mener, at beslutningen mangler videnskabelig begrundelse.

- Der har ikke været nogen åben og gennemsigtig debat om emnet, og på denne måde ser det foreslåede forbud ud som en copycat-version af de andre europæiske forbud mod pelsdyravl. Loven er uretfærdig over for landmænd og juridisk uforholdsmæssig, siger Mette Lykke Nielsen i en pressemeddelelse.

Det irske medie The Journal beretter, at aflivningen sker på baggrund af anbefalinger fra landets sundhedsmyndigheder.

Da Irland i sommer fik ny regering, tilkendegav den, at den vil arbejde for et forbud mod pelsfarme.

ege

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next