Naturprojekt for psykisk sårbare rulles ud

Nu kan både professionelle og frivillige i hele landet blive klædt på til at lave aktiviteter i naturen for psykisk sårbare.

Sind – Landsforeningen for psykisk sundhed – inviterer nu i samarbejde med Naturstyrelsen professionelle og frivillige i hele landet til at blive både mentalt og praktisk klædt på til at lave aktiviteter i naturen for psykisk sårbare.

Det sker blandt andet gennem gratis kurser, hvor deltagerne bliver introduceret til viden og erfaringer om naturens gavnlige virkning på psyken og får konkret inspiration og vejledning til at komme ud i naturen. Derudover får deltagerne også en grejpakke med blandt andet båludstyr.

- Naturen skal være for alle, også for de grupper, der kan have svært ved at komme derud på egen hånd. Derfor håber jeg, at rigtig mange vil melde sig til at hjælpe endnu flere psykisk sårbare ud i naturen i alle landets kommuner. Naturoplevelser erstatter ikke behandling. Men frisk luft og gåture under trækroner kan være et vigtigt supplement til psykisk sårbare i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin.

Projektet er en fortsættelse af det nordjyske initiativ »Frisk i naturen« og er blevet muligt igennem en bevilling på to millioner kroner fra Folketinget og 1,4 millioner kroner fra Det Obelske Familiefond.

Sind afholder kurser i alle regioner i løbet af 2022 og 2023. Første kursus finder sted i Nordjylland i september.

Læs også