Hest død efter ulveangreb

En stor hest på cirka 130 centimeter i stangmål blev mandag fundet omkommet. Alt tyder på, at hesten mistede livet på grund af et ulveangreb.

Udviklingen i antallet af ulve har været for opadgående det seneste års tid, og dermed øges risikoen for, at husdyr i terrænet, specielt i Vest- og Sydjylland, mister livet som følge af ulveangreb. 

Det har en vestjysk hesteejer nu efter alt at dømme mærket til. Mandag fandt han sin hest, der gik bag et almindeligt hegn ved Borris Skydeterræn, bidt ihjel og død. Ifølge ejeren skulle en ulvekonsulent ved Naturstyrelsen have bekræftet, at et ulveangreb var årsagen.

Det er første gang, hesteejeren Søren Christensen oplever et ulveangreb, og bedømt på billeder fra angrebet var det gået vildt for sig. Der var således ikke meget mere end knogler og indvolde tilbage af hesten. 

- Jeg har det skidt med det. Vi skal have fundet en løsning på, hvad vi skal gøre med ulven. Det giver jo hestene stress, siger hesteejeren til det regionale medie TV Midtvest.

Kan give større udfordringer

Optællinger fra den nationale ulveovervågning har vist, at antallet af ulve var stabilt i Danmark på 30 i det meste af 2022. Dermed er det sandsynligt, at antallet af ulve vil stige i løbet af ulvenes parringssæsson i år. Men det kan komme til at gå endu hårdere ud over bestanden af dyr bag hegn, blandt andet ved Borris Hede.

- Bliver der flere ulve, kommer der også et større behov for mad. Mine dyr har store arealer, så de kan normalt slippe væk, men det er værre for de dyr, der går i mindre indhegninger, fortæller Søren Christensen til tv-stationen.

Af æstetiske årsager har vi valgt ikke at bringe billeder af den sønderbidte hest.

Læs også