Naturen på din ejendom giver dig et hav af muligheder

Prøv at tænk på din ejendom som et økosystem, der venter på at blive næret og udviklet. Hver lille indsats, du gør, kan være som at plante et frø.

Af naturkonsulent i LandboNord, Anders Vindberg Boel

Har du nogensinde stoppet op for at overveje, hvilken skjult skat af biodiversitet din ejendom rummer? I en verden, hvor naturens værdi anerkendes mere og mere, er det måske netop nu, du skal udforske og udvikle dit eget lille stykke natur.

Prøv at tænk på din ejendom som et økosystem, der venter på at blive næret og udviklet. Hver lille indsats, du gør, kan være som at plante et frø, der med tiden vokser og udvikler sig til et frodigt og levende habitat. Men hvordan får du startet, og hvordan sikrer du, at dine indsatser bærer frugt i den rigtige retning?

I LandboNord oplever vi en spirende interesse for netop disse spørgsmål. Mange af vores kunder ønsker at dykke dybere ned i naturens verden og forstå, hvordan de bedst kan pleje og berige deres naturområder. Måske du er en af dem?

Som naturkonsulent i LandboNord vil jeg typisk til en start foreslå, at du får lavet et NaturTjek. Med min ekspertise går vi din ejendom igennem, kortlægger dens nuværende naturværdier og jeg rådgiver dig om, hvordan du kan forbedre og tilføje nye, værdifulde elementer. Gennemgangen ikke kun beriger din ejendom, men den kan også bidrage positivt til din ESG-rapportering.

Når du først har et solidt overblik, hvad så? Tænk på fremtiden – hvordan kan nye initiativer, som skovrejsning eller særlige beplantninger, ikke bare forøge biodiversiteten, men også skabe værdi for dig og samfundet? Vidste du, at der i 2024 er mulighed for at søge om midler til biodiversitetsskove, en ordning designet til at fremme arter, der trives i skovområder?

Men det stopper ikke her. Udover skovrejsning, som vinder stadig mere popularitet både af hensyn til biodiversitet og CO2-balancen, findes der et væld af tilskudsmuligheder, der kan bringe dine visioner for din ejendoms natur til live.

Som eksempel har jeg netop afsluttet en opgave for en kunde, der startede med at få et NaturTjek. På turen rundt på ejendommen fik vi lokaliseret en del naturarealer som for eksempel et artsrigt overdrev. Efterfølgende har vi snakket om at få realiseret flere forskellige tiltag og hvilke tilskudsmuligheder, der netop giver mening for ham.

Har du fået blod på tanden? Uanset hvilken form for naturrådgivning, du vælger, så overvej, hvordan dine planer bidrager til den lokale biodiversitet. Hvilke drømme har du for dit grønne område? Med den rette rådgivning og lidt kreativ tænkning er mulighederne uendelige. God fornøjelse.

Læs også