Sildefestival satte rekord

276 børn og voksne deltog i de årlige fiskekonkurrencer i Hvide Sande – næste år er der 25 års jubilæum

Fritz Kott glædede sig over den store opbakning og ser frem til sildefestival nummer 25.
Der blev sat rekord ved årets sildefestival i Hvide Sande. 276 personer deltog i jagten på de mange sild ved den årlige festival, og det er ikke sket tidligere.
- Det er selvfølgelig dejligt, lød det fra Fritz Kott, der sammen med en række frivillige trak i trådene uden for konkurrencerne.
Festivalen blev afviklet for 24. gang, og han er sammen med Mary Søegaard den eneste, der har været med alle gange, og begge forventer også at kunne byde velkommen til sildefestival i Hvide Sande om et år, hvor der så kan holdes jubilæum.
 

Flest tyskere

Rekorden af deltagere kom i hus med en pæn stigning i antallet af børn og unge med stængerne i hånden. Ikke færre end 21 børn og 16 juniorer var på listen ved konkurrencen, og 239 var voksne, hvoraf mange var gengangere. Enkelte har været med 10 gange.
- Vi ligger typisk på 230 til 260 deltagere, og der er altid langt flest tyskere, noterer Fritz Kott og fortæller, at omkring to tredjedel af fiskerne er tyskere, og der er også enkelte hollændere imellem.
Og alle kom til et område, hvor sildene nærmest stod i kø for at blive fanget.
 

Stor forskel på årene

Det kunne også ses, da dagens høst var gjort op. Ikke mindre end 503 kilo sild var hevet ind af de mange deltagere.
- Der er mange fisk i år, lød det også på forhånd fra Fritz Kott.
Han noterede samtidig, at skulle der pludselig komme sæler svømmende ind i området, ville det skræmme sildene væk.
Det er set tidligere, og der har været et par år, hvor fangsten har været dårlig. I 2015 lykkedes det faktisk bare at fange en enkelt sild

Læs også