Ildsjæl og formand med rund fødselsdag

Formanden for Nordsjællands Landboforening og rådgivningsselskabet Agrovi, Lars Jonsson, kunne den 22. maj fejre sin 60-års fødselsdag.

Interessen for landbruget og landbrugspolitikken har altid ligget dybt i Lars Jonsson. Først uddannede han sig som landmand og siden den tidlige ungdom har han haft en række af tillidsposter i landbrugets selskaber og foreninger.

Det landbrugspolitiske engagement tog for alvor fart, da Lars Jonsson i 2011 genindtrådte i bestyrelsen for Nordsjællands Landboforening, hvor han seks år senere blev valgt som formand.

I november 2020 valgte de danske landmænd Lars Jonsson ind i primærbestyrelsen for Landbrug & Fødevarer. De landspolitiske opgaver var dog allerede bekendt for Lars Jonsson, der i en årrække har været i flere fagpolitiske udvalg under Landbrug & Fødevarer.

Med afsæt i fakta og faglighed arbejder Lars Jonsson vedholdende for de bedste løsninger for sine kollegaer, og han er altid til rådighed, hvis der er et problem, der skal løses eller tales igennem.

Det ligger også Lars Jonsson meget på sinde at bidrage til omgivelsernes forståelse af, at moderne dansk landbrug går fint i spænd med naturpleje, biodiversitet, klima- og miljøhensyn.

Selv midt i høst har han derfor altid tid til at tale landbrugets sag og forklare, hvad der sker i mark og på stald, når journalisterne fra aviserne eller TV-stationerne ringer for at få en aftale.

Med sin nærværende, åbne og dialogsøgende tilgang til opgaverne, også selv om han ikke er enig med modparten, er Lars Jonsson en højtrespekteret samarbejdspartner og landbrugspolitiker.

Ved siden af det store politiske arbejde driver Lars Jonsson sammen med sin hustru, Marianne, Brønshøjgård og Fuglerupgård i Lynge syd for Hillerød med en Antonius slagtesvineproduktion, 450 hektar planteavl og bygningsudlejning.

Lokalt i Lynge har Lars Jonsson gennem en årrække været aktiv i såvel bestyrelse for erhvervsforening, hal og idrætsforening, og hans store engagement i lokalsamfundet medførte, at han i 2018 blev kåret som årets Lyngeborger.

Fødselsdagen markeres i slutningen af juni med en reception i laden på Brønshøjgaard.

Læs også