Ung landmand hædret med legat på 35.000 kroner

På Østjydsk Familielandbrugs generalforsamling tirsdag den 15. juni blev 29-årige Mikkel Thorsen hædret med et legat på 35.000 kroner fra Pedersens Fond.

Formand for Østjydsk Familielandbrug, Niels Jørgen Thomsen overrækker her en check til Mikkel Thorsen og hustruen Katrine. Foto: Østjydsk Familielandbrug.

Mikkel Thorsen er født og opvokset på et mindre deltidslandbrug med jord og kreaturer. Han er udlært traktormekaniker og arbejder som selvstændig. For et par år siden købte han sammen med sin hustru Katrine en lille landejendom i Havndal, hvor de har kødkvæg og dyrker jorden med korn og græs. I Havndal er der langt til smeden, så Mikkel hjælper sine naboer med at reparere deres maskiner. 

– Mikkel er utrolig hjælpsom og gør en stor indsats for at holde liv i landdistrikterne. Det er guld værd. Hans indsats er med til at gøre de små ejendomme mere attraktive for nye unge landmænd, når der skal skiftes ejere. I Østjydsk Familielandbrug var vi ikke i tvivl om, at Mikkel skulle indstilles til legatet, siger formand for Østjydsk Familielandbrug, Niels Jørgen Thomsen.  

Formålet med Pedersens Fond er at støtte unge landmænd med kvægbesætninger på mindre bedrifter. 

Læs også