Navnenyt uge 39-21 Nord

Henning Iversen, Agri Nord. Foto: Agri Nord Stig Oddershede, DLF. Henrik Larsen, Djursland Landboforening. Foto: Djursland Landboforening

Sølvmedalje til planteavlskonsulent

Planteavlskonsulent Henning Iversen er blevet hædret for 40 års lang og tro tjeneste i landboforeningen Agri Nord og har modtaget Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs sølvmedalje.

Henning Iversen kom til Agri Nord som nyuddannet planteavlsassistent fra Vejlby Landbrugsskole i 1981.

De første par år var han assistent for den daværende chefkonsulent, inden han blev forfremmet til konsulent. Sidenhen har han specialiseret sig særligt inden for grovfoderproduktion.

I den første tid på landbocentret i Hobro underviste Henning Iversen unge landmænd i plantekundskab. Mange af de unge landmænd blev sidenhen hans kunder, da de blev selvstændige, og nogle af dem hænger ved endnu.

Henning Iversen har fået opbygget en fast og loyal kundekreds, og han har blandt andet en kunde, hvor han har rådgivet familien gennem tre generationer.

- Hvis nogle af Hennings kunder får svar fra en af de andre konsulenter, hvis han er optaget, så ringer de til Henning bagefter for at være helt sikre på, at svaret er rigtigt, siger Flemming Floor Jensen, der er chefkonsulent for Agri Nord Planteavl.

Den største omvæltning, der er sket indenfor planteavlsområdet, er den omfattende digitalisering. Henning Iversen har nu aldrig været bange for den teknologiske udvikling, og det var ham, der lavede den første gødningsplan nogensinde i Hobro, som blev lavet på computer i et DOS-styresystem.

- Da jeg startede, fyldte en mark- og gødningsplan for- og bagside af et A4-papir. I dag er det flere hundrede sider, og en robot har hjulpet os med at hente en del af oplysningerne, fortæller jubilaren.

Dåbsattesten siger, at Henning Iversen indenfor få år kunne vælge at gå på pension, men det er der ingen aktuelle planer om.

Henning Iversen.png

Kommunikationschef ved DLF fylder rundt

Stig Oddershede, kommunikationschef i DLF med hovedsæde i Roskilde, fylder 60 år torsdag den 30. september.

Stig Oddershede blev i 1987 ansat i Dansk Frøhandel Trifolium-Silo og blev året efter en del af det nyetablerede DLF-Trifolium A/S. Udgangspunktet var frøavl – som frøavlskonsulent i Herfølge Frø og siden som avlschef for Lolland-Falster og Møn.

Stig Oddershede blev i 2010 udnævnt til kommunikationschef, herunder også redaktionschef for Tidsskrift for Frøavl, hvor administrerende direktør i DLF, Truels Damsgaard, i anledning af den runde fødselsdag har skrevet et indlæg om Stig Oddershede, der blandt andet fremhæves som »en utrolig god formidler af såvel fagligt stof som virksomhedshistorier«.

- Qua sit humør og sin personlighed er Stig meget vellidt, og han er en kulturbærer i organisationen. Han er vores huspoet, ordstyrer, forsanger til generalforsamlingen samt honningformidler, da blomster og bier altid har stået hjertet nær, skriver Truels Damsgaard blandt andet i Tidsskrift for Frøavl.

15-38-oe

25 år ved Djursland Landboforening

Henrik Larsen, chef for økonomi og regnskab i Djursland Landboforening, kunne den 1. juni fejre 25 års jubilæum i foreningen. Det bliver markeret den 1. oktober på landbocenteret i Følle.

Henrik Larsen var bare 22 år gammel, da han startede som økonomiassistent i Djursland Landboforening.

- Det er helt vildt. De 25 år er bare fløjet afsted, lyder det fra Henrik Larsen, som siden 2003 har været chef for økonomi og regnskab i Djursland Landboforening.

Henrik Larsen er uddannet ved SKAT i Grenaa Kommune, og efter at have været et smut i militæret i Aalborg, ville han gerne tilbage til Djursland for at arbejde. Den 22-årige Henrik Larsen, som ikke kommer fra en landbrugsmæssig baggrund, søgte et job hos Djursland Landboforening, som dengang havde et kontor i Grenaa.

- Det var og er jo et spændende sted, hvor vi har alt fra store landbrug til små landbrug men også mindre andre erhverv, som tøj- og vinhandler. Det fedeste er, at vi er med i alle processerne. Lige fra generationsskifte, dødsboer, skilsmisser eller planlægningen af økonomien, når børnene skal på efterskole. Og så er huset af en størrelse, så der altid er en kollega lige om hjørnet fra en af de andre afdelinger – det bruger vi rigtig meget, forklarer Henrik Larsen.

Selvom Henrik Larsen kan bryste sig af hele 25 års erfaring i samme virksomhed, er han langt fra den eneste, som har en høj anciennitet i afdelingen.

- Vi har i gennemsnit 23 års anciennitet her i afdelingen, og det er selvom, vi har flere elever. Folk har været her længe, og det giver ro og stabilitet på arbejdspladsen. Det gælder også for vores kunder, hvor mange altid har haft den samme konsulent. Det betyder selvsagt, at vi kan have fuld fokus og nær kontakt til alle vores kunder, forklarer Henrik Larsen.

Med sine 47 år kan Henrik Larsen uden problemer nå et jubilæum eller to mere i foreningen, som langt fra er uhørt i Djursland Landboforening.

- Jeg var glad for at starte i Djursland Landboforening dengang for 25 år siden – og jeg er stadig glad for at være her. Vi har rigtig stor mulighed for at præge vores arbejdsliv, og det giver naturligvis et dynamisk arbejdsliv, som jeg er rigtig glad for, siger han.

Henrik Larsen_Djurslandlandboforening.jpg

Læs også