Kornmarkedet er guf for spekulanter

- Investorerne er vilde med det marked, vi har lige nu, men det er ikke sundt for os producenter, lyder det i en kommentar på www.agromarkets.dk i anledning af, at septemberterminen på Matif-børsen onsdag satte sig med 10,08 procent (27,5 euro).

- Det bekræfter mig endnu en gang i, at intet er købt eller solgt, før du har pengene i hånden. Det betyder så også, at planteavlere, der ikke har solgt noget som helst, virkelig skal holde øjne og ører åbne. For markedet handler på rygter og ikke fakta lige nu, skriver handelsrådgiver i AgroMarkets, John Jensen, i en kommentar.

- Jeg vil opfordre til, at du kontakter os med spørgsmål og kommentarer. Især, hvis du ikke kan få den pris, »naboen« lige har fortalt om. For der er mange parametre, der spiller ind: Hvornår skal du have pengene? Kan du opbevare det i en periode eller skal det væk d.d.? Hvad er afstanden til havn eller foderfabrik? Først når alle parametre er regnet med, ved du helt præcist, hvad du får i hånden for dine varer, tilføjer han.

Læs også