Nykredit forventer rentenedsættelse

Presset på kronen er lettet, men Nykredit forventer stadig en rentenedsættelse hen mod slutningen af året, skriver koncernen i et nyhedsbrev.

- I Nykredit vurderer vi, at presset på kronen består og ultimativt vil føre til en rentenedsættelse i løbet af 4. kvartal, men højest sandsynligt først i december og muligvis først i starten af det nye år. For det første er hullet i valutareserven fra forsvaret af kronen i 2020 efterhånden ved at være lukket, og for det andet kan det diskuteres, om interventioner stadigvæk er det mest oplagte instrument med et fortsat underliggende pres på kronen.

- Vi forventer derfor, at Nationalbanken griber til rentevåbnet hen mod slutningen af året, og det mest sandsynlige er, at renten sættes ned med 0,1 procentpoint, skriver Nykredit.

Nationalbanken har ifølge Nykredit interveneret for 49,6 milliarder kroner siden årets start.

Himmerlandskød fastholder noteringen

Afregningspriserne for slagtekvæg er uændrede denne uge, og Himmerlandskød fastholder således noteringen for samtlige kategorier, meddeler det private slagteriselskab.

- Sommeren er så småt ved at gå på hæld, og markedet for okse- og kalvekød viser tegn på stabilisering med retning mod en lidt roligere periode.

- På hjemmemarkedet meldes der om et fint salg af hakket kød. Udskæringer til hverdagsretter efterspørges i højere grad, i takt med at grillprodukterne synger på sidste vers, og sortimenterne skifter.

- Salget til foodservice, herunder restauranter, cafeer og kantiner, er stabilt med en fornuftig efterspørgsel efter både de dyre udskæringer samt burgerbøffer, skriver Himmerlandskød, og tilføjer:

- Eksporten til Sydeuropa er præget af en god handel, hvor kundernes lagre igen skal fyldes op efter ferieperioden.

Læs også