Rotor overtager inventarfirma

,Jan Tromborg (t.v.) sælger sit firma Tromborg Staldudstyr & Inventar til Rotor A/S, der ejes af Søren Langsig.

Ventilations- og inventarfirmaet Rotor A/S, Varde, har købt kvæginventarfirmaet Tromborg Staldudstyr & Inventar, Kvong ved Varde.

Dermed får Rotor nu også CowTex-skummadrasser til kvæg med i sin produktportefølje.

Overtagelsen sker pr. 1. oktober, og alle aktiviteter fortsættes i Rotor A/S, der efter overtagelsen vil have cirka 20 medarbejdere.

Ejeren af Rotor, Søren Langsig, fortsætter som administrerende direktør i firmaet, mens den hidtidige ejer af Tromborg Staldudstyr & Inventar, Jan Tromborg, fortsætter som sælger hos Rotor.

Rotor har historiske rødder i landbruget, der kan føres tilbage til 1940’erne. Firmaet opererer først og fremmest i Danmark, men eksporterer også til de øvrige nordiske lande.

Jan Tromborg etablerede sit firma i 2009.

 

Nu får du længere tid til at søge arealstøtte

Der er godt nyt til de tusinder af landmænd og landbrugskonsulenter, der hvert forår bakser med skemaer og ansøgninger for at få arealstøtte. I 2022 får de en lille uge ekstra til at få fællesskemaet afsted, melder Landbrugsstyrelsen.

Den udvidede ansøgningsrunden betyder, at ansøgerne næste år har 56 hverdage til at få skemaet lukket.

- Nu tager vi konsekvensen af de seneste års tidspres, der har stresset både landbrugere, deres konsulenter og Landbrugsstyrelsens it-systemer. Derfor giver vi på forhånd en lille uge mere til den store ansøgningsrunde, og forventer dermed, at vi undgår den traditionelle spidsbelastning i slutspurten, som ingen jo er tjent med, siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen Jon Simonsen.

Han understreger dog, at ansøgningsrunden kun kommer til at glide lettere for alle, hvis flere landbrugere og konsulenter bryder med gamle vaner og uploader deres ansøgninger langt tidligere i ansøgningsrunden.

Ansøgningsrunden åbner 1. februar. Ansøgningsfristen er den 22. april.

Læs også