Hæver oksekødsnotering med 80 øre

Den i øjeblikket massive efterspørgsel på hele produktsortimentet gør, at Himmerlandskød A/S hæver noteringen med 80 øre på alle kategorier med effekt fra denne uge.

Med påsken, der venter rundt om hjørnet, forventer Himmerlandskød, at efterspørgslen kun vil stige yderligere – især på udskæringer velegnet til grillen.

- Særligt Foodservice aftager som følge heraf flere frostvarer end tidligere for at sikre varer til den kommende periode, lyder det i en markedskommentar fra selskabet.

Thise tilbagekalder mælk

Ved en fejl er der blandet rengøringsmiddel i mælk fra Thise Mejeri med tappedato 22. marts. Det kan være forbundet med en sundhedsrisiko at drikke mælken.

Det skriver Økologi.nu.

Thise Mejeri tilbagekalder i alt 8.580 kartoner mælk af mærket Coop 365 minimælk, der er solgt i Fakta- og Coop 365-butikker i hele landet.

Fejlen stammer fra vedligeholdelse af en tappemaskine, hvor der er sket en fejl ved monteringen af en ventil. Under tapningen er der så blevet iblandet rengøringsmiddel i en mindre del af produktionen.

Muligt at søge om oplagring af svinekød

Det er nu muligt for slagterier at søge om EU-tilskud til privat oplagring af svinekød.

Ordningen er etableret på baggrund af en beslutning i EU-Kommissionen, og formålet er at få genoprettet markedsbalancen i sektoren blandt andet efter Ruslands invasion i Ukraine.

Ordningen lukker som udgangspunkt den 29. april 2022, medmindre EU-Kommissionen beslutter at lukke ordningen tidligere.

Læs også