Det er den grønne omstilling af madkulturen, der er i centrum for mange af aktiviteterne på årets Madens Folkemøde. Programmet byder på flere workshops end tidligere, og folkemødet er i dag måske Danmarks største åbne madskole.

Smagsindtrykkene fylder mere end nogensinde, og den vilde mad har fået et større program. På debatsiden er krigen i Ukraine og fødevarekrisen, unges fravalg af maduddannelser og hårde vilkår i restaurationslivet nogle af de gennemgående temaer.

Det foregår 3. – 4. juni på Engestofte Gods på Lolland, og årets program byder på 150 indslag, når hele programmet er offentliggjort i løbet af de kommende uger. Herunder 60 debatter, 50 smagninger, skuekøkkener, madforedrag og workshops. Samt middage, kunstoplevelser, et stort fødevaremarked med lokale producenter, børneaktiviteter, sejlture på de smukke Maribosøer og meget, meget mere. Man kan blandt andet møde antropolog Rane Willerslev, madiværksætter Claus Meyer og fødevareminister Rasmus Prehn.