Noter Syd uge 21-2022

 

Better Energy investerede 1,5 milliarder i grøn omstilling 

Energiselskabet Better Energy har haft en solid vækst – det viser selskabets årsrapport for 2021. Omsætningen steg således til 1,6 milliarder kroner, projektpipeline voksede til 6,6 GW og selskabet opstillede mere end halvdelen af al vedvarende energikapacitet, der blev opstillet på dansk jord i 2021.

- Vi har bygget rigtig meget i løbet af det seneste år, men det, jeg er allermest stolt af, er, at vi har bygget på den rigtige måde. Omdrejningspunktet for et bæredygtigt projekt er først og fremmest det gode naboskab, og selvom vi har haft travlt, så har processerne både været inddragende og ordentlige, forklarer Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

I 2021 igangsatte Better Energy byggeriet af 450 MW solcelleparker, svarende til omkring 350.000 danskeres årlige elforbrug. Stigningen i aktivitet afspejles også i antallet af medarbejdere, der steg fra 102 i årets begyndelse til 148 ved årets udgang.

Madspild fylder mere i danskernes hverdag

Madspild fylder mere i danskernes bevidsthed, og mange er interesseret i at nedbringe mængden af mad, der smides ud. Det en ny Gallup-måling, der er foretaget af Kantar Public for Landbrug & Fødevarer og Stop Spild Af Mad.

I spørgeskemaundersøgelsen svarer 39 procent af danskerne, at de har fået et større fokus på madspild i husstanden siden sidste år. 68 procent tilkendegiver, at de selv gerne vil undgå mere madspild i fremtiden.

Den nye undersøgelse er en del af et helt nyt initiativ, som skal give forbrugere og virksomheder mere brugbare data om madspild.

- Mad skal spises og ikke spildes. At have fokus på ikke at smide mad ud, er et meget konkret og overskueligt projekt for den travle forbruger. Og den gode nyhed er, at man rent faktisk kan gøre en forskel, siger Klaus Jørgensen, områdechef i Landbrug & Fødevarer.

 

Læs også