bannerPos

Corona skaber panik i oliemarkedet

28-02-2020 10:48

Spredningen af coronavirus har sendt panikagtige bølger ind over oliemarkedet
med store prisfald til følge, konstaterer Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Prisen på en tønde nordsøolie handler her til morgen (fredag morgen, red.) på laveste niveauer siden januar 2019, og nærmer sig 50 US-dollar, hvilket svarer til et fald på cirka 30 procent fra toppen i starten af januar. Olien har lige nu retning mod det største ugentlige fald siden 2014. Frygten for, at smitten vil få en større ødelæggende effekt på den globale økonomiske vækst, har fået investorerne til at paniksælge i stor stil, skriver banken, og tilføjer:

- Saudi Aramco, verdens største børsnoterede olieselskab, har meddelt, at leveringer til Kina vil reduceres med 500.000 tønder pr. dag fra et niveau på omkring 1,8-2 mio. tønder – en konsekvens af den faldende efterspørgsel som følge af virusudbruddet.

Udsigt til rekordmeget hvede

International Grains Council (IGC) har opdateret sine seneste estimater for beplantede arealer.

De estimerede hvedearealer er blevet hævet med 2 procent fra seneste forecasts til 221 mllioner hektar i år.

- Årsagen skyldes især et boost i indiske arealer – og ventes at kunne løfte den globale produktion af hvede til rekordhøje 769 millioner tons. IGC hævede også majsarealer med 1 procent samt sojabønnearealer med hele 4 procent, skriver Jyske Bank i en afgrødekommentar – altimens markederne viser tegn på at være hårdt pressede.
 

Bevarer effektivitet og sundhed med let fordøjelig proteinkilde

Fravænning uden medicinsk zink blev allerede muligt for Avlscenter Trekanten I/S i sommeren 2018, hvor de valgte at udskifte proteinkilden i smågrisefoderet. - Konceptet holder stadig, fortæller Jørgen Skou Hansen, der ejer og driver avlscenteret.

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.
Side 1 af 1806 (36119 artikler)Prev1234567180418051806Next