Pr. 1. april er Niels Borello Lausen ny partner i rådgiverfirmaet Boje & Ladekjær.
- Niels er særdeles velkvalificeret indenfor de økonomiske og ledelsesmæssige discipliner og samtidigt et musisk menneske i både direkte og overført betydning. Det gør Boje & Ladekjær til et endnu bredere katalog af viden, indsigt og skæve vinkler, fortæller medstifter Kim Ladekjær fra rådgiverfirmaet.
Niels Borello er uddannet HD i regnskab og økonomistyring, og forud for det uddannet jordbrugsteknolog. Siden 2005 har han beskæftiget sig med landbrugsrådgivning; dels som driftsøkonom og virksomhedskonsulent i Centrovice og Velas, dels som finansiel rådgiver i Danske Bank.
Niels Borello har gennem en årrække bestridt flere lederposter, senest som en del af direktionsgruppen i Velas med ansvar for afdelingerne kvæg, svin, byggeri og driftsøkonomi.
- I det kundevendte arbejde er Niels’ fokus særligt opgaver inden økonomisk optimering, strategi og ledelsessparring med ejerledere, oplyser Boje & Ladekjær.
Der er nu syv partnere i det voksende rådgiverfirma.
Sæsonansatte kan igen rejse via Tyskland
Den danske ambassade i Berlin oplyser, at sæsonansatte igen har mulighed for at rejse til Danmark via Tyskland. Der har siden den 25. marts kl. 17 været forbud for sæson- og høstarbejderes rejse til Danmark via Tyskland. Dette forbud er nu rullet tilbage, og der er igen åben grænse for sæson- og høstarbejdere, når de skal arbejde i Danmark.
Det tyske indenrigsministerium har meddelt ambassaden, at såfremt en sæsonansat kan fremvise en dansk ansættelseskontrakt, vil det være muligt at rejse via Tyskland. Det er derfor vigtigt, at alle virksomheder sørger for, at eventuelle sæsonansatte tager deres ansættelseskontrakt med, når de rejser mod Danmark, og at de i øvrigt kan legitimere sig med pas.
Opfordrer til at så blomsterstriber
Agri Nord hjælper igen i år landmænd med at så blomsterstriber, der skal sikre mad til de vilde bier.
Flere end 50 landmænd såede sidste år blomsterstriber på 26 kilometer, og det håber formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen, at de vil fortsætte med igen i år.
- Det er vigtigt, at vi alle sammen er med til at give de vilde bier og insekter en god sommer, så vi kan få et rigere dyreliv. Det har stor betydning for vores landbrug, siger formanden.
- Striberne giver gode levevilkår for bier og insekter, der er med til at sikre bestøvning af afgrøder på landmandens marker, men ved siden af det forskønner det jo også vores landskab.
De mange landmænd, der sidste år etablerede bistriber på deres marker, kan desuden nyde godt af at lade den gamle stribe stå. Det skaber nemlig mere biodiversitet, fortæller natur- og projektkonsulent i Agri Nord, Mette Ragborg Møller. Hun opfordrer derfor til, at man etablerer en ny blomsterstribe ved siden af den gamle.
- Arealet er støtteberettiget, så længe det ikke overstiger ti procent af marken og ikke bliver over ti meter bredt. Dermed kan man sagtens plante blomster skiftevis hvert tredje år og sikre, at insekterne overlever i jorden tæt på blomsterstriberne, siger Mette Møller Ragborg.