Gør hverdagen lettere og få bedre overblik med digitale løsninger

Digitale løsninger skal gøre en reel forskel i hverdagen. På Seges’ stand kan du få et overblik over helt nye digitale produkter og klassikere, som har fået nye funktioner.

Digitale løsninger skal gøre landmandens hverdag lettere og give bedre overblik. Det er omdrejningspunktet for al udvikling af digitale løsninger i Seges. På årets NutriFair kan du få en præsentation af videncentrets produkter.

Landmanden kan blandt andet prøve efterårets nye løsninger: Dashboard og eOverblik for at optimere økonomistyringen, der er hjertet af enhver landbrugsbedrift.

- Det er løsninger, som kan give et bedre indblik i økonomien. Dashboard og eOverblik samler både økonomital og produktionstal for kvæg (DMS) og gris (Cloudfarms) i en visuel, overskuelig opstilling, siger Morten Langgaard, ansvarlig for Seges’ digitale løsninger inden for økonomi

CropManager

Programmet CropManager giver overblik og et stærkt grundlag for at træffe de rigtige beslutninger i marken.

Udover de klassiske funktioner i et markstyrringsprogram giver CropManager mulighed for at lave tildelingskort til præcisionsjordbrug, se jordprøver, biomassekort og diverse prognoser for for eksempel vækstregulering og høst.

Alle prognoser er baseret på data fra satellitter, vejrprognoser samt aktuelle dyrkningsinformationer på bedriften.

Til kvægfolket

Seges er også klar med nye funktioner i kendte værktøjer, som for eksempel Smartkoen, der giver mulighed for registrering af for eksempel kælvning, flytninger og sygdomsbehandlinger, mens man er tæt ved handlingen.

På NutriFair kan du få en gennemgang af Smartkoens nye funktion »Blandeopskrift« og få en lynguide med hjem.

- Du kan også få fintunet din viden om DMS, så du kan udnytte alle de smarte muligheder, der er i programmet. Vi håber også, at mange vil dele deres erfaringer og gode ideer med os, så vi kan komme hjem fra messen med ideer til nye ting eller forbedringer – til glæde for brugerne, siger Johannes Frandsen, ansvarlig for Seges’ digitale løsninger til kvægbruget.

Gratis onlinekurser

Der er også digital hjælp til landmænd, som har udenlandske medarbejdere. Seges Akademi har udviklet en række online-kurser, blandt andet til udenlandske medarbejdere i svineproduktionen. Dem kan du se nærmere på på NutriFair.

Kurserne findes på ukrainsk, rumænsk, engelsk og dansk.

- Ofte kender udenlandske medarbejdere intet til svineproduktion, og koblet med store sproglige barrierer kan det være svært for landmanden at klæde dem på til deres nye arbejde i stalden.

- Ofte forstår de udenlandske medarbejdere ikke i starten, hvorfor de skal gøre, som de skal. De gør det bare – og det gør det svært at tænke selv og bidrage. Plus, det kan virke negativt på motivationen og trivslen, siger Kirstine Simoni Faurholt, afdelingsleder, Seges Akademi.

hl

NutriFair 2020

 • Fagmesse for husdyrproducenter
 • +270 udstillere
 • Strækker sig over to dage:
  • Onsdag den 15. januar kl. 09.00-17.00
  • Torsdag den 16. januar kl. 09.00-17.00
  • Adressen er Messe C, Vestre Ringvej 101, Fredericia
  • Det er niende gang, at messen løber af stablen
  • Arrangørerne er Messe C i samarbejde med en række af branchens toneangivende aktører

Praktisk information:

 • Messe C har mere end 3.500 gratis parkeringspladser lige ved døren 
 • Hvis du henter Messe C-app'en har du som besøgende mulighed for at markere din bils placering på et kort ved ankomst og få hjælp til at finde den igen, når du er færdig på udstillingen
 • Se udstillerliste, en oversigt over messen, konferenceprogram og meget mere inde i avisen og på www.nutrifair.dk
 • Det er gratis at deltage på NutriFair. Alle besøgene skal blot tilmelde sig via www.nutrifair.dk og fremvise billetten ved indgangen

Læs også