Alternative foderstilskud til kvæg

European Protein vil præsentere de seneste resultater fra forsøg med deres fermenterede proteinkilde til kvæg på NutriFair. Besøgende vil også kunne møde Biochem og Biofiber-Damino, som begge præsenterer fodertilskud til kalve.

Fermenteret raps og tang har allerede vist gode resultater i grise. Det alternative proteintilskud fra European Protein øger foderudnyttelsen og stabiliserer fordøjelsen hos både søer og smågrise. Resultatet er fravænning af smågrise uden brug af zink og med mindre antibiotika.

Pilotforsøg med de fermenterede proteiner til malkekvæg viser god effekt på både køernes mælkeproduktion og celletal.

- Vi er glade for, at vi på NutriFair kan præsentere de foreløbige resultaterne af vores forsøg med fermenterede proteinkilder til kvæg. Vi kan se, at foderet er med til at øge produktiviteten og sundheden hos køerne. Nu afprøves foderet i flere kommercielle besætninger, hvor vi også arbejder på at fastlægge foderets gavnlige effekt på klimaaftrykket, siger foderekspert og Nutrition Development Director, Pia Sørensen.

Nutrition Development Director Pia Sørensen og Project Manager Rikke Matthiesen fra European Protein holder oplæg på Store Scene på NutriFair onsdag 18. maj 2022 kl. 13.30- 14.00.

 

Læs også