100 år gammel metode dur igen

Forårssået vinterrug er nu klar til afgræsning hver femte dag i de kommende måneder. Metoden blev anvendt for 100 år siden, men ser nu ud til at være en gangbar metode for økologiske mælkeproducenter.

Med den moderne præcisionsteknologi er vi måske kommet for tæt på rækkerne med renseskærene, og skal i hvert fald passe på, at vi ikke skubber til de spinkle rødder, forklarer chefkonsulent Sven Hermansen, Seges. Foto: Bøje Østerlund Plantechef Claus Østergaard introducerer her de mange deltagere ved ØkologiRådgivning Danmarks første Økologisk Grovfoderdag hos Karsten Clausen (th), Vejgården nær Varde. Foto: Bøje Østerlund Lige tidligt nok til radrensning, men en god dag at vise, hvor tæt radrensere i dag kan rense mellem rækkerne i økologiske majsmarker. Her er det en CMN- frontmonteret radrenser, der styres af traktorførerens rolige hånd uden brug af kamerastyring. Foto: Bøje Østerlund

Alt det gode ved de gode gamle dage beskyldes ofte for at være stærkt overdrevet, men for en gangs skyld er der positive takter.

Ved Økologisk Grovfoderdag i går hos Kasper og Kristian Clausen på Vejgaarden nær Varde kunne arrangørerne, ØkologiRådgivning Danmark, for en gangs skyld fremvise en 100 år gammel metode med fremtid i.

- Vi har førhen forsøgt med havre, men har siden 2011 forsøgt os med for&

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også