bannerPos

Mere dansk: Strammere foderkrav til økologer

Andelen af tvunget dansk foder til økologiske svin, kvæg og fjerkræ hæves fra 20 til 30 procent som følge af en aftale i EU om nye økologiregler. Arkivfoto: Kaj Lund Sørensen.
21-04-2020 08:29

EU strammer kravene til selvforsyning med foder for både økologisk kvæg, svin og fjerkræ, skriver fagmediet Økologisk.

Fra januar 2021 skal økologiske grise, høns og kyllinger have mere hjemmedyrket eller i hvert fald dansk-produceret foder, skriver fagmediet Økologisk.

Andelen hæves fra 20 til 30 procent som følge af en aftale i EU om nye økologiregler, som blev indgået 3. marts.

I 2023 følger kvæget efter. Her hæves andelen fra 60 til 70 procent dansk eller hjemmedyrket foder.

I praksis vil husdyrproducenterne dog næppe mærke den helt store forskel, mener Erik Andersen, som er kvægchef i ØkologiRådgivning Danmark.

- En typisk foderration til malkekøer indeholder 60-65 pct. kløvergræs og andet grovfoder, og så er der jo ikke langt til at opfylde de 70 pct. med hjemmeavlet eller indkøbt dansk korn, forklarer kvægchef i ØkologiRådgivning Danmark Erik Andersen til Økologisk.

Svine- og fjerkræproducenterne vil næppe heller mærke ændringen, idet foderstofvirksomhederne forventes at sikre den nødvendige andel danskproduceret foder i blandingerne.

Prisen kan dog påvirkes, når en større andel af foderet skal være dansk.

aldo

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.
Side 1 af 1853 (37043 artikler)Prev1234567185118521853Next