Udsigt til rekordmange omlægningstjek i år

Økologifonden har gjort det muligt at tilbyde omlægningstjek til endnu flere i 2020 end nogensinde før.

ØKOLOGI 2020 bliver året, hvor der er rekordmange omlægningstjek. Der er således blevet bevilliget penge fra Økologifonden til at gennemføre 225 omlægningstjek. Til sammenligning blev der gennemført 160 i 2019.

Hos Økologisk Landsforening, der siden 2008 har tilbudt omlægningstjek, glæder man sig over udviklingen, for der skal fart på, da S-regeringen og dens parlamentariske flertal har et erklæret mål om en fordobling af det økologiske areal, forbrug og eksport i år 2030.

Det økologiske omlægningstjek består i et besøg fra en landbrugsfaglig konsulent, der sammen med landmanden gennemgår potentialet i at omlægge til økologi.

- Det skal give landmanden et indblik i, hvad det vil sige at blive økolog og om landmanden kan se sig selv i det, forklarer Jens Peter Hermansen, der er økologikonsulent i Økologisk Landsforening.

- Det viser sig som regel, at man kan få en god forretning ud af at omlægge til økologi. Driver man et landbrug i naturfølsomme områder, er det ofte også lettere at få et økologisk landbrug uden pesticider og kunstgødning til at gå hånd i hånd med diverse miljøkrav, oplyser han videre.

Lykkes regeringens med sit mål om en fordobling af økologi i 2030, vil 20 procent af det danske landbrugsareal være drevet økologisk. Hver dansker vil årligt bruge 5.000 kroner på økologi, og økologieksporten vil være på seks milliarder kroner.

jhal

Læs også