Fremgang for lille kornselskab

Årsregnskabet fra 2WM viser stigning i både omsætning og overskud.

Til april er det to år siden, at Anders Wester Wedel Madsen stiftede det lille kornselskab 2WM, der har haft en ganske fin udvikling i den korte tid.

I det første årsregnskab var der en omsætning på 3,5 millioner kroner og et mindre overskud efter skat på 27.000 kroner, og de to nøgletal er i 2021 steget til henholdsvis 12,3 millioner kroner og 134.000 kroner.

- Det er et godt resultat, som klart viser, at 2WM er en sund virksomhed, lyder det fra Anders Wester Wedel Madsen, som har base i Høng i Vestsjælland og kunder på både Sjælland, på Fyn og i Jylland.

- Vi har modtaget raps fra 22 landbrug, der sammenlagt har leveret 2.824 tons i 2021-høsten, oplyser Anders Wester Wedel Madsen, som året før havde i alt 15 rapsaftaler.

Mange fik tillæg

Han meddeler videre, at en del af kunderne fik tillæg for ekstra god kvalitet. Der var således hele 15 af de 22, som fik tillæg for under et procent urenheder, mens tre fik tillæg for en vandprocent under 7,5.

- Af de i alt 2.824 tons raps var der kun 225 tons med en vandprocent over ni. Det må siges at være en lille del i et år med ustadigt høstvejr, påpeger Anders Wester Wedel Madsen.

Han har fra dag et haft en klar og enkel strategi, der er til at forstå.

- Først og fremmest handler det om at landmændene skal have en god pris for rapsen. Og der ens pris for alle tons raps, som ikke bare forsvinder i fradrag, pointerer Anders Wester Wedel Madsen, der også formidler en del tons korn.

Han kører virksomheden i fritiden, men på længere sigt erkender han, at han drømmer om, at 2WM kan blive hans fuldtidsjob.

Læs også