Pension er ikke spændende..

– det er til gengæld vigtigt, lyder meldingen fra chefrådgiver hos pensionsselskabet Velliv, der blandt andet har et samarbejde med LandboSyd

Hånden på hjertet. Pension er noget, de fleste først forholder sig til, når det bliver aktuelt. Den er tegnet, men de færreste ved, hvordan de egentlig er dækket, også når det angår forsikringer ved dødsfald og sygdom.

Pensionen har nemlig to formål: At man kan nyde livet som pensionist, samt at man sammen med sin familie er sikret, hvis man bliver syg eller kommer ud for en ulykke – eller dør før pensionsalderen.

- --Pension er bare ikke noget, vi kigger så meget på. Det er helt naturligt, men det er også derfor, jeg er her som pensionsrådgiver. Til at få lavet det tjek af, om alt er fint, eller om man får en bedre og billigere ordning ved at være med i en fælles aftale, som LandmandsPension er, fortæller chefrådgiver Jesper Søberg fra Velliv.

Gratis gennemgang

Hver måned kommer han fast hos LandboSyd i Aabenraa for at mødes med kunder og medlemmer, der ønsker at få et gratis tjek af deres pensionsordning. Oftest på opfordring af økonomirådgiveren, da en snak om pension falder helt naturligt ind i dialogen om regnskab og økonomi i det hele taget.

Jesper Søberg analyserer den nuværende pensionsordning og giver en vurdering af, om alt er fint, eller om noget kan gøres bedre og billigere.

- Vi har nu ret mange eksempler på, at en gennemgang kan føre til, at man kan få en del mere ud af sine indbetalinger til pensionsordninger. Vi har dog også eksempler på, at jeg har anbefalet kunder at blive, hvor de er med deres nuværende løsning af forskellige årsager, fortæller Jesper Søberg.

Han oplever desuden unge landmænd, der slet ikke er kommet i gang med at spare op til pensionen endnu eller ikke har fået sikret sig selv og familien.

Kun dækning til 60 år

- Men en af de helt væsentlige ting, vi ser, er, at mange ikke er dækket af forsikringerne til de skal på folkepension, hvis de bliver syge og mister indtægten. Oftest er de kun dækket til de fylder 60 eller 62 år – og så er der altså nogle år endnu, til folkepensionen kommer, konstaterer Jesper Søberg.

Han understreger således vigtigheden af også at have fokus på din pensionsordnings forsikringer ved sygdom og dødsfald.

- Min erfaring er, at ni ud af ti landmænd oplever bedre dækninger og billigere forsikringer efter en gennemgang af deres pensionsordning. Det er ikke noget, man gør hver dag – det er ikke så spændende, men det er til gengæld vigtigt, siger han.

Pension til landmænd

LandmandsPension udbydes af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Velliv. Ved at mange tusinde landmænd er med i ordningen kan der laves bedre aftaler end hvis man forhandler individuelt med pensionsselskaberne.

Her tilbydes opsparing og forsikringer i én samlet pakke og tilbydes også til din ægtefælle/samlever samt dine ansatte.

Hos Velliv tilbyder man L&F-medlemmer både fysiske og online-møder hvor man gennemgår den enkelte landmands pensionsordninger.

Læs også