DLG sender 92 millioner kroner tilbage til ejerne

Bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen er tilfreds med, at man i år sender 92 millioner kroner tilbage til ejerne i overskudsdeling.

Bestyrelsesformand i DLG, Niels Dengsø Jensen, glæder sig over, at DLG sender 92 millioner kroner tilbage til ejerne i år. Det er en del mindre end de 131 millioner kroner, som man sendte tilbage sidste år, men det maksimale man kan overskudsdeklarere i forhold til DLG’s vedtægter, fortæller formanden.

- Men det finder vi tilfredsstillende, siger han.

Han hæfter sig ved, at DLG nu de seneste fire år har sendt 439 millioner kroner tilbage til de danske landmænd, der ejer selskabet.

 - I DLG er vi overbeviste om, at sammenhold og landmændenes bånd til stærke andelsselskaber, der leverer kvalitet, innovation og lave omkostninger, er helt afgørende for dansk landbrugs internationale konkurrenceevne, siger Niels Dengsø Jensen.

- For mange landmænd har det været et udfordrende år med svære produktionsvilkår. Som landmandsejet selskab er vi bevidste om vores ansvar for at optimere landmandens produktionsøkonomi. Som et af få grovvareselskaber gav vi derfor proteinregulering på foderkorn og tog initiativ til at hæve proteingrænsen i maltbyg, hvilket samlet udgør en værdi på cirka 25 millioner kroner. Samtidig er vi også meget tilfredse med, at vi har styrken til at overskudsdeklarere et så stort beløb, siger Niels Dengsø Jensen.

Læs også