bannerPos

Lars Albrecht laver første spotsprøjtningskort for væselhale

Planteavlsrådgiver Lars Albrecht (tv) i Ole Christiansens (th) engrapgræsmark, som er luftfotograferet med drone. Herfra er nu lavet et tildelingskort til spotsprøjtning af væselhale til marksprøjten i baggrunden. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
08-09-2020 21:00
Teknikken med overflyvning af en mark med drone og derudfra udarbejde tildelingskort til pletsprøjtning er hidtil kendt for tidsler. – Væselhale er betydeligt vanskeligere at arbejde med, men udgør som græsukrudt et langt større problem, siger han.

Spotsprøjtning begynder med, at Lars Albrecht fra rådgivningsfirmaet Albrecht Agro flyver med en drone over de pågældende marker sidst i vækstsæsonen og tager en stribe almindelige fotos.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next