Plantebaserede fødevarer: Dansk planteavl vil meget gerne være med

Efterspørgslen på flere plantebaserede fødevarer giver nye muligheder for den danske planteavl. - Og vi er parate til at gribe den, siger sektordirektør hos Seges, Troels Toft.

Sektordirektør  i Seges, Troels Toft, er overbevist om, at danske landmænd meget gerne vil være med i udviklingen af flere og andre planteprodukter, hvis forbrugerne efterspørger det.  Foto: Henriette Lemvig
Sektordirektør i Seges, Troels Toft, er overbevist om, at danske landmænd meget gerne vil være med i udviklingen af flere og andre planteprodukter, hvis forbrugerne efterspørger det. Foto: Henriette Lemvig

- Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad vi kan dyrke. Lad os komme i gang, lyder det fra Troels Toft, sektordirektør, Planter, Seges, i et indlæg om den grønne indstilling og plantebaserede fødevarer.

- Der er rigtigt meget på spil for øjeblikket. Det vil vi som planteavlere gerne være med til og være en del af.

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Få adgang til Effektivt Landbrug

Allerede abonnent?

Læs også

Økologer: Bælgplanter er en stor gevinst som efterafgrøder
Vent med gyllen lidt endnu
Forening for reduceret jordbehandling: Vi har løsningen, som samfundet efterlyser
En god ukrudtsbekæmpelse er meget andet end kemisk
Placeret gødning i vårbyg øger udbyttet
Et dødt havområde og en metanbombe er skabt