Åben forsøgsmark på Midtfyn

På mandag holder Velas åbent hus i forsøgsparcellerne i det midtfynske, hvor konsulenter blandt andet går i dybden med emnet præcisionslandbrug.

Mandag den 14. juni holder Velas åbent hus i forsøgsmarken ved Nørre Søby. Og med de foreløbige prognoser for vejret, tyder alt på, at det endnu engang bliver en lun, solrig sommeraften i de midtfynske forsøgsparceller.

- Sidste år var en stor succes. Vejret var med os, og rigtigt mange havde valgt at tilbringe et par timer i selskab med deres kollegaer og konsulenter til en snak om den aktuelle sæson, fortæller planteavlsassistent Lene Bjørnsbo fra Velas.

- Med et spændende program og en gavnlig vejrudsigt, glæder jeg mig til, at vi kan gentage den gode begivenhed, vurderer hun.

Går i dybden med præcisionslandbrug

Arrangementet går blandt andet i dybden med præcisionslandbrug.

- Vi kommer ind på, hvordan produktionen kan forbedres samtidig med, at afhængigheden af efterafgrøder reduceres, fortæller Lene Bjørnsbo og uddyber, at Velas gerne er behjælpelig med at få redskaber og terminaler til at spille sammen, så det størst mulige udbytte af teknologien opnås.

Derudover gennemgås som vanligt de nyeste sorter, ligesom de aktuelle emner inden for dyrkningen diskuteres.

Status i marken

- Vi giver vores vurdering af, hvordan status er i de enkelte afgrøder, og kommer med vores bud på de rigtige løsninger i marken, de bedste bud på sortsvalg og nye tekniske tiltag, påpeger Lene Bjørnsbo.

Også Danish Agro er til stede og orienterer om markedet.

Læs også