Den store Frødag: - Vi er som en stor erfagruppe

I 10 år har sjællandske frøavlere været samlet til Den store Frødag på tværs af frøfirmaer, frøafgrøder og avlerforeninger.

110 frøavlere var der plads til i lokalet på Sivertsens maskinhandel i Roskilde, mens andre på venteliste ikke kom med. Kristian Juranich (tv.) er nystartet landskonsulent på Seges indenfor alle typer af frøavl, og han gennemgik de vigtigste opgaver for den danske frøavl i øjeblikket. De vigtigste arbejdsopgaver for den nye landskonsulent på Seges indenfor frøavl er også de vigtige for dansk frøavl i øjeblikket. Allan Jensen byder velkommen til frøavlerne, hvor det tydeligt kunne mærkes, at det er gode tider i øjeblikket indenfor dansk frøavl. - Vi kan faktisk svare Landbrugsstyrelsen og andre på, hvad der sker med den kvælstofgødning, der bruges hos en frøavler, fortæller René Gislum, Aarhus Universitet Flakkebjerg.

- Frøavl er et meget nørdet erhverv, og derfor er det særlig vigtigt, at vi frøavlere mødes for at dele vores viden og erfaring med hinanden.

Det fastslår frøavler Allan Jensen på spørgsmålet om, hvorfor han og fem andre sjællandske frøavlere igen i år har organiseret Den store Frødag, som netop for 10. gang er blevet afholdt.

Den store Frødag tilrettelægges i et samarbejde mellem Nordøstsjælland, Midtsjælland og Stevns, Sydsjælland samt Møn og Omegns frøavlerforeninger.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også