Roeformand klar til forhandling

Når roekampagnen er slut, er Troels Frandsen, formand for Danske Sukkerroedyrkere, klar til en dialog om erstatning til roedyrkerne.

- Vi har hele tiden en dialog med Nordic Sugar, og jeg skal have et ejerskab til det, hvis der skal erstatning ud i en aftale med Nordic Sugar.

Det understreger Troels Frandsen, formand for Danske Sukkerroedyrkere, i en kommentar til den alvorlige situation omkring frosne sukkerroer, som ikke kan modtages på sukkerfabrikken i Nykøbing Falster.

Han påpeger, at Nordic Sugar har meldt ud, at man er indstillet på at yde en form for erstatning, hvilket naturligvis modtages positivt i dyrkerforeningen.

Skal forhandles

- Men modellen for hvad og hvor meget erstatningen vil omfatte, er ikke fundet endnu, fastslår Troels Frandsen, der understreger, at alle gør, hvad man kan for at begrænse tabene.

- Vi skal i dyrkerforeningen sætte os sammen med Nordic Sugar, når kampagnen er helt overstået for at drøfte modellen. Der kan på nuværende tidspunkt intet siges om erstatningens størrelse.

Udover den mulige erstatning fra Nordic Sugar er der også den kollektive forsikringsordning for roer leveret efter den 20. januar. Ordningen er ny fra indeværende kampagne.

- Her ligger en mulighed i de tilfælde, hvor betingelserne er opfyldt – dog er der ikke ret mange penge i ordningen, slutter formanden.

Læs også